«Βόμβα» Αποστολάκη για το κλεμμένο στρατιωτικό υλικό από τη Λέρο

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε σήμερα την κλοπή πολεμικού υλικού από στρατόπεδο της Λέρου.

Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στον Alpha, ο Βαγγέλης Αποστολάκης είπε: «Το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες».

Προσέθεσε δε ότι: «Οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών Αρχών. Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα. Δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε. Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά ζητήματα είναι σοβαρός. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πατριώτες και αγαπούν αυτό που κάνουν. Τα μέτρα ασφαλείας είναι σχετικά με το τι παρέχεται σε κάθε μονάδα».

Ο Ερντογάν

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στις κινήσεις του Ερντογάν: «Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω, μιας και ο στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο τέως υπουργός Άμυνας απάντησε πως «όλα παίζουν με πιθανότητες».

Πάντως, εκτίμησε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και «δεν θα ξεκινήσει τέτοιο θέμα, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σοβαρά κέρδη».

Για Αμμόχωστο

Αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου και την πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα της κλειστής για 45 χρόνια πόλης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολίασε:

«Η Τουρκία και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ο,τιδήποτε που μπορεί να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα. Με αυτή τη λογική έχει ξεκινήσει το θέμα της Αμμοχώστου».

«Τα Ίμια θα προκύψουν αν κάνουμε εμείς λάθος»

Στην ερώτηση αν θα κερδίζαμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, ο κ. Αποστολάκης απάντησε με βεβαιότητα:

«Θα τους κάνουμε πολλή ζημιά. Αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσουν».

«Η αποστολή του Στρατού είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «τα (νέα) Ίμια θα προκύψουν, αν κάνουμε εμείς λάθος».

«Εθνικής σημασίας τα ελληνοτουρκικά»

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε «εθνικής σημασίας» τα ελληνοτουρικά, επισημαίνοντας ότι δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.

«Πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να είμαστε όλοι σοβαροί», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε σε περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγγέλους»

«Οι μάνες όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, πρέπει να είναι περήφανες», ανέφερε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν είμαστε σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγγέλους, έχουμε θέματα».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here