Παναγιωτόπουλος: «Ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της κλοπής στη Λέρο»

Nέες δηλώσεις έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχολεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες μέρες, την υπόθεση κλοπής στην Λέρο, ενώ επισήμανε και την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Τι είπε ο ΥΕΘΑ

Ειδικότερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στον Αlpha 989 ότι: «Βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού στην Λέρο και είναι στοίχημα αυτό».

Προσέθεσε ότι: «Η υπόθεση αφαίρεσης του υλικού εκτείνεται σε ένα βάθος χρόνου» πρόσθεσε ο κος Παναγιωτόπουλος εκτιμώντας μάλιστα πως οι ενέργειες φαίνεται πως έχουν γίνει μετά τον Σεπτέμβριου του 2018, οπότε είχε γίνει και η τελευταία απογραφή στην αποθήκη. Τόνισε πάντως πως «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα στρατόπεδα».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε την διαβεβαίωση πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο ετοιμότητας και αποτρεπτικής ισχύος» και τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ευθεία απειλή από την Τουρκία αλλά μία επιθετική ρητορική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΥΕΘΑ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπουλη μαζί με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρυ Πάιατ δήλωσε επίσης ότι «η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ εξελίσσεται σε σχέση στρατηγικής συνεργασίας».

Με πληροφορίες από: Alpha

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ