Έτσι είναι όταν περνάς με 10.620 χλμ./ώρα! (+video)


Στο video με το ρεκόρ τελικής ταχύτητας της Bugatti Chiron, υπάρχει ένα στιγμιότυπο όπου το γαλλογερμανικό hypercar περνάει δίπλα από την κάμερα με ταχύτητα 490+ χλμ./ώρα. Σε αυτό το καρέ, ίσα που προλαβαίνουμε να δούμε την μορφή της Chiron Super Sport 300+. Οπότε είναι απολύτως λογικό, στο σχεδόν 22πλάσιο αυτής της ταχύτητας να θεωρείσαι τυχερός αν δεις έστω μια λάμψη.

Αυτή η μετενσάρκωση του Flash στην πραγματική ζωή, έρχεται από το Μεξικό και την βάση Holloman της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., όπου δοκιμάζονται διάφορα πειραματικά όπλα. Μερικά εξ αυτών, είναι υπερηχητικά βλήματα που σκοπός είναι να καταστρέψουν τον στόχο με την δύναμη της πρόσκρουσης και μόνο, εξοικονομώντας εκρηκτικές ύλες. Βάση αυτών των δοκιμών οπλοποίησης της κινητικής ενέργειας, είναι ένα είδους ελκήθρου που κινείται πάνω σε ράγες μήκους 16 χιλιομέτρων. Αυτή η εγκατάσταση βρίσκεται σε λειτουργία από το 1949, εξυπηρετώντας όλων των ειδών υπερηχητικών δοκιμών (αεροσκάφη, αντοχές στολών, δομικών υλικών κλπ).

Η ταχύτητα που φτάνει ισούται με 1.609 μέτρα (ή 1 μίλι) το δευτερόλεπτο, φτάνοντας το ασύλληπτο νούμερο των 10.600 χλμ./ώρα – ή αλλιώς, κοντά στις 11 φορές η ταχύτητα του ήχου! Ο υπόκωφος κρότος όταν πλησιάζει και η εκτυφλωτική λάμψη όταν περνάει από την κάμερα, είναι τα μόνα που συλλαμβάνονται από τον ειδικό φακό και τα αντίστοιχα ηχεία.  Για να έχουμε ένα κάποιο μέτρο αναφοράς, η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί σε σφαίρα είναι 7.563 χλμ./ώρα, η οποία μάλιστα είναι κατασκευασμένη από ουράνιο ώστε να μην διαλυθεί από την τριβή με τον αέρα. Το ταχύτερο επανδρωμένο αεροσκάφος όλων των εποχών είναι το North American X-15, που έπιασε 7.200 χλμ./ώρα. Όμως πρακτικά μιλάμε για πύραυλο με πιλοτήριο, καθώς χρειάστηκε να το μεταφέρουν στα 14.000 πόδια. Το ταχύτερο αεροσκάφος που απογειώθηκε και προσγειώθηκε με ίδια μέσα, παραμένει το Lockheed SR-71 Blackbird με  3.529 χλμ./ώρα από το μακρινό 1966. Σήμερα, το ταχύτερο μαχητικό που παραμένει σε παραγωγή (και υπηρεσία) είναι το McDonnell Douglas F-15 Eagle, με 2.171 χλμ./ώρα.

Στα των αυτοκινήτων, το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά κατέχει από το 1997 το ThrustSCC, με 1.223 χλμ./ώρα. Συγκριτικά με αυτό (για τα αεριωθούμενα δεν τίθεται καν λόγος τοποθέτησης στην ίδια πρόταση), τα 490,47 χλμ./ώρα κάνουν την Chiron να φαντάζει με Yugo!

View this post on Instagram

This sled is traveling at 6,599 mph (Mach 8.6) in the video and was several miles away from the camera when it began. So it's covering over a mile roughly every second. #hypersonic #forthewarfighter #whatwasthat #goingintotheweekendlike

A post shared by Edwards Air Force Base (@edwardsairforcebase) on


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ