Brexit: Κόπολα κατά Τζόνσον για το Brexit. Θα οδηγήσει στον όλεθρο τη Βρετανία


Ο διάσημο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα έσφαξε με το γάντι τον Μπόρις Τζόνσον και έκανε λόγο για “Αποκάλυψη τώρα” στην περίπτωση ενός Brexit.

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail προτού ο Μπόρις Τζόνσον γίνει πρωθυπουργός του Brexit, είχε αναφερθεί στην περιβόητη σκηνή των αιματηρών αντιποίνων στο τέλος της πρώτης ταινίας «Ο Νονός» (1972), εκεί όπου ο Αλ Πατσίνο σφαγιάζει τους αρχηγούς των αντίπαλων συμμοριών της Νέας Υόρκης.

Η ομολογία αυτής της  φαντασίωσης έκανε τον γύρο του διαδικτύου όταν ο Τζόνσον δεν δίστασε να “σφαγιάσει” τους 21 βουλευτές των Τόρις που θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στο σχέδιό του για Brexit με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Αγαπώ το Ηνωμένο Βασίλειο και την συμβολή του στην πρόοδο της ανθρωπότητας, από την θαυμάσια γλώσσα μας μέχρι την Νευτώνεια Φυσική ή την πενικιλλίνη, και είμαι φρικαρισμένος που επιδιώκει ένα τόσο παράλογο πράγμα, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Μάλιστα στα μάτια του, οι συνέπειες του Brexit θα μπορούσαν να παραπέμψουν στο «Αποκάλυψη Τώρα», την θρυλική του ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Από και πέρα ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δηλώνει ενοχλημένος με την ιδέα ότι ορισμένοι από τους φαν της ταινίας «Ο Νονός» βρίσκουν σε αυτή πραγματική πηγή έμπνευσης, ενώ για το Brexit, πιστεύει ότι θα οδηγήσει στον όλεθρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε επικοινωνία του με τους Financial News, ο Κόπολα εκφράζει την ενόχλησή του που ο «Νονός» είναι η αγαπημένη ταινία των πιο ωμών προσώπων της νεότερης ιστορίας, όπως ο Σαντάμ Χουσέιν, ο Μουάμαρ Καντάφι και άλλοι».

«Αισθάνομαι άσχημα που σκηνές μίας γκανγκστερικής ταινίας μπορούν να χρησιμεύσουν για να δώσουν έμπνευση στον πραγματικό κόσμο ή ενθαρρύνουν κάποιον που είναι έτοιμος να οδηγήσει το αγαπημένο Ηνωμένο Βασίλειο στον όλεθρό του», λέει ο Κόπολα, αν και ομολογεί ότι δεν είναι «ο κατάλληλος για να δώσει την άποψή του για πολιτικά θέματα».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ