Αναβλήθηκε η δίκη της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της – Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση για επιλόχειο κατάθλιψη


Αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 η δίκη της 19χρονης μητέρας, η οποία εγκατέλειψε το βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας, μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ.

Το Αυτόφωρο έκανε δεκτά τα αιτήματα της υπεράσπισης της 19χρόνης να κληθούν ως μάρτυρες δύο αστυνομικοί, εκείνος που εντόπισε το βρέφος και εκείνος που επιλήφθηκε της υπόθεσης και να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην κατηγορουμένη για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη. Στο αυτόφωρο η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της – «Δεν κατάλαβα…

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος. «Δεν κατάλαβα τι έκανα»

Η 19χρονη μέσω του δικηγόρου της μίλησε στο newsit.gr και μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε όλα όσα αισθάνεται μετά από αυτό που έγινε.

«Δεν κατάλαβα τι έκανα. Ήταν εντελώς, παρορμητική η ενέργειά μου, χωρίς να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου. Ζητάω συγγνώμη. Σας παρακαλώ θέλω πίσω το παιδί μου», λέει η 19χρονη κοπέλα.«Κλαίει συνέχεια και αρνείται να φάει εδώ και δυο ημέρες»

Ο κ. Ταουξής περιέγραψε στο newsit.gr την κατάστασηστην οποία βρίσκεται η 19χρονη και τι έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα στον ψυχικό της κόσμο. Λέει επίσης ότι το μωρό είναι πολύ καλά στην υγεία του και η μητέρα του το θέλει πίσω γιατί έχει συνειδητοποιήσει το λάθος της. Περιγράφει επίσης με γλαφυρό τρόπο την στιγμή που η 19χρονη εγκατέλειψε το μωρό της. Λέει ο κ. Ταουξής:

«Με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της»

«Η μικρή χτυπιέται από χθες και ζητάει το παιδί της. Τώρα συνειδητοποιεί το μέγεθος της ανοησίας της. Κλαίει συνέχεια και αρνείται να φάει εδώ και δυο μέρες. Είναι μια μικρή κοπέλα, μαθήτρια ανώτερης τεχνικής σχολής. Ευτυχώς το βρέφος χαίρει άκρας υγείας και φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων. Θα ξεκινήσουμε τις επόμενες ημέρες τις διαδικασίες για να επιστρέψει το παιδί στη 19χρονη μητέρα του και στη γιαγιά του, οι οποίες δηλώνουν ότι θα το μεγαλώσουν με περισσή φροντίδα και αγάπη. Μου μετέφεραν οι αστυνομικοί ότι το κορίτσι υπέστη το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε συναίσθηση της πράξης της και μάλιστα αυτό συνέβη την ημέρα που θα έπρεπε να πάει στη σχολή της. Εκείνη με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της. Η ίδια θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να της επιβάλλει την εσχάτη των ποινών για αυτό που έκανε. Είναι συνειδητοποιημένη. Είναι πολύ καλό παιδί».Ακούστε τον κ. Ταουξή για την υπόθεση με την 19χρονη στο newsit.gr

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ