Τραγωδία. Δέκα νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο στη Βραζιλία


Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη φωτιά ου ξέσπασε σε νοσοκομείο στο Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σκηνές χάους επικράτησαν κατά την εκκένωση του νοσοκομείου στη Βραζιλία με τη φωτιά να ξεσπά γύρω στις 6.30 μ.μ. (00:30 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στο νοσοκομείο Μπαντίμ, κοντά στο στάδιο Μαρακανά.photo Reuters

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβήσουν τη φωτιά δυο ώρες αργότερα με ολόκληρη τη Βραζιλία να κρατά την ανάσα της καθώς συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες για σορούς ανάμεσα στα ερείπια.

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το κτίριο ενώ πολλοί άνθρωποι τοποθετούνταν σε στρώματα και φορεία στον δρόμο, ακόμη και στο έδαφος, εν αναμονή της άφιξης των ασθενοφόρων, ενώ οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μεταφέρθηκαν αρχικά σε έναν κοντινό βρεφονηπιακό σταθμό.

«Κατάφερα να βγάλω τη μητέρα μου από το δωμάτιό της και όταν φθάσαμε κοντά στην έξοδο κινδύνου, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε στον ιστότοπο UOL ο δικηγόρος Κάρλος Οτορέλο, η 93χρονη μητέρα του οποίου νοσηλευόταν με πνευμονία.

«Ήταν τρομερό, επειδή ο καπνός επεκτάθηκε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προσδιοριστεί, όμως οι πρώτες πληροφορίες των αρχών κάνουν λόγο για «βραχυκύκλωμα» σε γεννήτρια. Μάλιστα ο δήμαρχος του Ρίο Μαρσέλο Κριβέλα διερωτήθηκε μήπως επρόκειτο για «δολιοφθορά».photo Reuters

«Οι ειδικοί θα πουν αν υπήρχε ή όχι κάποιος υπεύθυνος. Ελπίζω να έχω άδικο, αλλά πρέπει να δούμε μήπως ήταν δολιοφθορά, πρέπει να ερευνήσουμε αυτή την υπόθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Βραζιλία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ