Το Χάρβαρντ ζητάει “συγγνώμη” για τις δωρεές εκατομμυρίων από το Τζέφρι Επστάιν


Το Χάρβαρντ εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Eπστάιν πριν καταδικαστεί για σεξουαλική εγκλήματα το 2008.

Ο Τζέφρι Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου για κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμούς δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 14 ετών. Στις 10 Αυγούστου, ο μεγιστάνας βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαγχονίστηκε.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Λόρενς Μπάκοου δήλωσε πως ο Επστάιν δώρισε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2007, πριν δηλώσει ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας το 2008.

Το Χάρβαρντ υποστήριξε ότι συνειδητά απέρριψε ένα δώρο από τον Επστάιν το 2008 έπειτα από την καταδίκη του. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εσωτερική έρευνα του πανεπιστημίου εξακολουθεί να διενεργείται.

«Τα εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν είναι αποκρουστικά και αξιόμεμπτα» είπε ο Μπάκοου με επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Λυπούμαι βαθύτατα για την προηγούμενη σύνδεση του Harvard μαζί του».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ανακοίνωση του πανεπιστημίου ήρθε μέρες μετά την αποκάλυψη του περιοδικού New Yorker που ανέφερε ότι το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) προσπάθησε να αποκρύψει δωρεές που έλαβε από τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ