52 σακούλες σκουπιδιών έβγαλε από το πάρκο ”Νέας Ιώνιας ” ο αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς (pics)

3 ημέρες και συνολικά 22 ώρες εθελοντική δράση αφιέρωσε ώστε να καθαρίσει το μεγαλύτερο ”πάρκο” του Νομού της Μαγνησίας που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο μαζεύοντας 52 σακούλες σκουπιδιών(44 μεγάλες 8 μικρές)

Παρα ταύτα το πάρκο δεν καθάρισε ολοκληρωτικά και κάνει έκκληση για βοήθεια και άλλων εθελοντών την ερχόμενη Κυριακή στις 9 το πρωί προκειμένου να απομακρυνθούν και τα υπόλοιπα τελευταία σκουπίδια. Επίσης θα χρειαστεί και όχημα με καρότσα για να απομακρυνθούν βαριά και μεγάλου όγκου πράγματα που δεν έχουν θέση στο πάρκο όπως λάστιχα οχημάτων,καναπέδες, μεταλλικά αντικείμενα οικοδομικά μπάζα κ.τ.λ.

Διαπίστωση και καταγγελία
Το πάρκο της Ιωνίας θα λέγαμε έχει χωριστεί από τον Δήμο σε χώρους καθαριότητας βιτρίνας και σε χώρους ντροπής . Από την πλευρά που είναι οι είσοδοι των: το Πολιτιστικό κέντρο Ν.Ιωνίας το πάρκινγκ, το κλειστό μπάσκετ,το Πολυμέριο κολυμβητήριο,και το τένις είναι καθαρά(η βιτρίνα).

Από πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και μέχρι που τελειώνει το πάρκο είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με πολλες εστίες μολύνσεις για τους κατοίκους και τα παιδιά.

Οι μικροί μεταλλικοί κάδοι που είναι πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις,εκτός το ότι είναι έλαχιστοι, ξεπερνούν την μια εβδομάδα για να έρθουν κάποιοι για να τους αδειάσουν με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν τα σκουπίδια να πέφτουν κάτω, στην συνέχεια να μαζεύονται αδέσποτα σκυλιά, γάτες και να μεταφέροντα ανεξέλεκτα τα σκουπίδια σε όλο το ”πάρκο”.

Σε πολλά σημεία του ”πάρκου” έχουν δημιουργηθεί φωλιές με ποντίκια ακόμα και πρωινές ώρες περιφέρονται στα σκουπίδια αλλά και στα κοντινά σπίτια.

Στο χώρο που γίνονται τα μαθήματα οδήγησης που είναι και χώρος στάθμευσης για μεγάλα φορτηγά ,οι δάσκαλοι από τις σχολές οδηγών, οι μαθητευόμενοι, και οδηγοί φορτηγών είναι υπεύθυνοι για την βρωμιά των σκουπιδιών που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι καφέδες, νερά, αναψυκτικά, συσκευασίες έτοιμου φαγητού και πολλά άλλα είναι πεταμένα πίσω από τα παγκάκια και στα πεζοδρόμια ενώ υπάρχουν πολύ κοντά οι κάδοι.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αδιαφορία τους (και έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας θα λέγαμε) διότι οι φωτογραφίες τους διαψεύδουν.

Στο έδαφος δεν υπάρχει καθόλου πράσινο διότι εδώ και πολύ καιρό δεν ποτίζεται τίποτα και το χορτάρι έχει καεί και έχουν φυτρώσει αγκάθια. Ο ελλιπής φωτισμός το βράδυ έχει κάνει το ”πάρκο” προσβάσιμο σε κακοποιά στοιχεία αλλά και άτομα που είναι χρήστες ναρκωτικών.

Επειδή υπάρχει αδιαφορία εδώ και πολλά χρόνια είδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες για συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας στον Δήμο. Η περιοχή της Ν. Ιωνίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.

Οι περίοικοι ζητούν:

  • Καθαρισμός σε τακτά χρονικά διαστήματα όλου του χώρου και εθελοντές αν ζητηθεί
  • να μπει πράσινο και να ποτίζεται τακτικά
  • φωτισμός το βράδυ
  • παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ-βόλλευ
  • περισσότερες αστυνομικές περιπολίες της βραδυνές ώρες

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ