Νίκη Λυμπεράκη: Η δύσκολη στιγμή της στον αέρα της τηλεόρασης


Η Νίκη Λυμπεράκη είναι πλέον η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN.

Η δημοσιογράφος σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το πώς πήρε την απόφαση να αφήσει τη Νομική και να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, πως έγινε η είσοδος της στην τηλεόραση, ενώ θυμάται την πιο δύσκολη στιγμή της στο αέρα της μικρής οθόνης.

Σπουδάσατε Νομική, αλλά δεν την εξασκήσατε ποτέ, αφού από το τρίτο έτος της σχολής ασχοληθήκατε με τη δημοσιογραφία. Κάνατε ποτέ δεύτερες σκέψεις για αυτή την επιλογή σας;

«Και δεύτερες και τρίτες και τέταρτες. Τα χαρτιά μου για να διαγραφώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα έκανα πέρυσι. Μετά από δεκαεπτά χρόνια. Ωστόσο είμαι ευτυχής που είμαι σε αυτήν τη δουλειά και βρέθηκα σχεδόν από σπόντα».

Πώς;

«Ο Γιάννης Πολίτης, μακρινός συγγενής της μαμάς μου, της είπε «δεν λες στη Νίκη να έρθει μια μέρα από τα «Νέα» να δει πώς δουλεύουμε; Έχουμε πολλά άτομα που ξεκίνησαν από τη Νομική». Θυμάμαι που πήγα στα γραφεία της Χρήστου Λαδά και έμεινα τρεις ώρες σιωπηλή, γιατί τους πέτυχα σε σύσκεψη. Αποτύπωσα όλο το κλίμα μιας εφημερίδας. Φεύγοντας είπα «αν τα καταφέρω, θέλω πολύ να κάνω αυτήν τη δουλειά».

Πώς έγινε η είσοδος σας στην τηλεόραση;

«Στο Alter το 2005. Άνοιξε τότε μία θέση στον τομέα των διεθνών ειδήσεων. Όπως μου είπαν μετά, ήταν η θέση που άφησε η Ελεονώρα Μελέτη για να πάει στον ΑΝΤ1. Δεν μπορώ να σας πω πως η τηλεόραση με μάγεψε. Η μαγεία της δημοσιογραφίας για μένα είναι στο ραδιόφωνο».

Είχα διαβάσει σε περσινή σας συνέντευξη πως έχετε απωθημένο την ενασχόληση με την έντυπη δημοσιογραφία. Σκοπεύετε να το κάνετε πράξη;

«Ναι. Φέτος αποφάσισα συνειδητά να μην κάνω ούτε ραδιόφωνο, γιατί θέλω να αφοσιωθώ στα καθήκοντα μου στο Open. Στο μέλλον όμως ναι, θα το ήθελα, αν μου δοθεί η ευκαιρία».

Έχετε αρκετές ώρες στον «αέρα» δελτίων και ενημερωτικών εκπομπών. Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Δεν μπορώ τους καβγάδες στις συζητήσεις. Έχω μεγάλη δυσκολία στη διαχείριση αυτού του πράγματος. Πιστεύω πως είναι ένα κομμάτι που θα έπρεπε να είχε τελειώσει από τον πολιτικό μας βίο και τις εκπομπές. Το «Μάτι» ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω διαχειριστεί στον «αέρα». Δεν μπορώ να ξεχάσω τη στιγμή που σε μια έκτακτη εκπομπή στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα που συνδέθηκα με τον Μιχάλη Τεζάρη, μας είπε πως οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών, που υπήρχε ελπίδα να βρεθούν ζωντανές, είχαν ταυτοποιηθεί».

Η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως. Είδαμε πολλούς δημοσιογράφους να μεταπηδούν στην πολιτική τα τελευταία χρόνια. Εσάς σας έχει γίνει πρόταση;

«Μου έχει γίνει στο παρελθόν. Την απέρριψα».

Αν σας γινόταν εκ νέου, θα τη σκεφτόσασταν;

«Τα κοινά με ενδιαφέρουν πολύ. Όλους νομίζω μας ενδιαφέρουν. Σε πολλές κλίμακες. Στην πόλη μας, στη χώρα μας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, δεν θεωρώ πως έχει έρθει η ώρα να κλείσει αυτός ο κύκλος και επίσης πιστεύω πως όταν διαβείς το ποτάμι, επιστροφή δεν υπάρχει. Οτιδήποτε λοιπόν έκανα, θα το έκανα όταν θα αποφάσιζα πως έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος της δημοσιογραφίας».

Θα κάνετε και βραδινή ενημερωτική εκπομπή στο Οpen;

«Ναι, θα κάνω. Θα βγει στον «αέρα» σε δεύτερο χρόνο. Ακόμη δεν είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο, γιατί δεν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία».

Θα θέλατε να φιλοξενήσετε και πρόσωπα από άλλους χώρους; Από τα γράμματα και τις τέχνες, για παράδειγμα;

«Βεβαίως θα το ήθελα, όπως θα ήθελα και η πολιτική συζήτηση να είναι εστιασμένη σε συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά. Όλα αυτά όμως είναι σκέψεις τη δεδομένη στιγμή», είπε στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ