Χονγκ Κονγκ: Αντιδιαδηλώσεις και πανστρατιά της Αστυνομίας

Η απαγόρευση διαδήλωσης από την Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέκλυσαν τα πάντα αλλά και υποστηρικτές του Πεκίνου εμπόδισαν τις διαμαρτυρίες.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ επιχείρησαν και πάλι να διαμαρτυρηθούν σήμερα αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από οργανώσεις φιλικές προς το Πεκίνο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένες ανά την χώρα.

Μια πορεία διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη στη συνοικία Τιν Σούι Γουάι, στα Νέα Εδάφη, συγκέντρωσε μόνο μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές καθώς δεν έλαβε την έγκριση από την αστυνομία και εκατοντάδες αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι στην περιοχή, ενώ είχαν στηθεί και οδοφράγματα για να περιορίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων.

Μια μικρή πορεία που διοργανώθηκε εκεί έληξε απότομα όταν η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να τη συνεχίσουν υποχρεώνοντας πολλούς από αυτούς να βγάλουν την μαύρη φόρμα που φοράνε στις κινητοποιήσεις τους και να δώσουν τον εξοπλισμό που φέρουν μαζί τους, όπως κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, σε κατοίκους για να αποφύγουν τον έλεγχο από την αστυνομία. Χονγκ Κονγκ διαδηλώσειςΧονγκ Κονγκ διαδηλώσεις

  Χονγκ Κονγκ διαδηλώσειςΧονγκ Κονγκ διαδηλώσεις

  Χονγκ Κονγκ διαδηλώσειςΧονγκ Κονγκ διαδηλώσεις

Νωρίτερα σήμερα ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές και σε υποστηρικτές του Πεκίνου καθώς σε ολόκληρη την πόλη είχαν διοργανωθεί καθιστικές διαμαρτυρίες. Χονγκ Κονγκ διαδηλώσειςΧονγκ Κονγκ διαδηλώσεις

 

 Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας την σημαία της Κίνας συγκεντρώθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στο Κοουλούν Μπέι, όπου συγκρούστηκαν με μια ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν εκεί καθιστική διαμαρτυρία.

 

 

Την ίδια ώρα, στη συνοικία Φόρτρες Χιλ του Χονγκ Κονγκ, κάτοικοι φορώντας μπλε μπλουζάκια που έγραφαν «Αγαπώ την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ», επιτέθηκαν σε περαστικούς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTHK.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here