Σε ποιες χώρες θα πάνε οι μετανάστες που διασώθηκαν από το Ocean Viking

Η Γερμανία θα υποδεχθεί 24 μετανάστες οι οποίοι επιβαίνουν στο Ocean Viking μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Ιταλία και η Γαλλία θα υποδεχθούν ισάριθμους μετανάστες, ενώ η Πορτογαλία θα αναλάβει 8 και το Λουξεμβούργο δύο, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Στο Ocean Viking που το έχουν ναυλώσει οι ΜΚΟ Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορ, επιβαίνουν πάνω από 80 μετανάστες, μετά την περισυλλογή ακόμη 34 επιβατών πλεούμενου που αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Ρώμη προσέφερε στο πλοίο πρόσβαση στο λιμάνι του μικρού νησιού Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ANSA. Πάντως, η αποβίβαση των μεταναστών θα γίνει στα ανοικτά.

Η οργάνωση Μεσόγειος SOS χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για μια ενθαρρυντική ένδειξη. «Έπειτα από 14 μήνες, το Ocean Viking γίνεται το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ανθρώπους σε ασφαλή τοποθεσία στην Ιταλία», ανέφερε η ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το σκάφος είχε διασώσει 50 μετανάστες την περασμένη Κυριακή.

Μόλις δύο άνθρωποι, μια έγκυος και ο σύζυγός της, επετράπη να αποβιβαστούν ως τώρα. Μεταφέρθηκαν στη Μάλτα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here