Αργεντινή – Ισπανία: Η πιο… μεγάλη ώρα στο Μουντομπάσκετ 2019


Ολοκληρώνεται το… μεσημεριανό (μας) μπασκετικό θέαμα από την Κίνα, με τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2019. Αργεντινή και Ισπανία θα «μονομαχήσουν» στο Πεκίνο για τον τίτλο του «βασιλιά» του κόσμου 

Ο… μίνι μπασκετικός μαραθώνιος στα παρκέ της Κίνας ολοκληρώνεται με μια τεράστια αναμέτρηση. Αργεντινή και η Ισπανία αναμετρώνται στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2019, θέλοντας να φορέσουν και πάλι το «στέμμα» του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Μπορεί στην αρχή να μην θεωρήθηκαν από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά η πορεία τους στο Μουντομπάσκετ της Κίνας (7-0 νίκες) δείχνει ότι βρίσκονται άξια στο φινάλε του τουρνουά της FIBA.

Η Αργεντινή η οποία επιστρέφει σε τελικό μετά το 2002 (όταν έχασαν από τη Σερβία στην Ιντιανάπολις), διεκδικεί τον δεύτερό της τίτλο, μετά από αυτό του 1950, όταν είχαν φτάσει στην κορυφή του κόσμου, στη διοργάνωση που είχαν φιλοξενήσει.

Η Ισπανία έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, 13 χρόνια μετά τον θρίαμβο στην Ιαπωνία (όταν νίκησε την Εθνική στον τελικό της διοργάνωσης). Οι “φούριας ρόχας” μετρούν 14 μετάλλια από το 1999 και μετά και θέλουν να συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία των τελευταίων ετών.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Κριστιάνο Μαράνιο (Βραζιλία), Γιοάν Ρόσο (Γαλλία) και Στίβεν Άντερσον (ΗΠΑ).

Λίγο νωρίτερα, οι δύο μεγάλες ηττημένες των ημιτελικών, η Αυστραλία και η Γαλλία, θα κοντραριστούν στον μικρό τελικό, για το χάλκινο μετάλλιο και το… βάθρο.Το πρόγραμμα της ημέρας:

  • 11.00: Γαλλία – Αυστραλία, ΕΡΤ Sports
  • 15.00: Αργεντινή – Ισπανία, ΕΡΤ Sports


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ