Κρυφογελάει ο Ερντογάν. Τα… φάουλ του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θριάμβευσε στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας και «έκλεψε» τον… θρόνο της Κωνσταντινούπολης από την παράταξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βέβαια τον περιμένει στη γωνία.

Ο Ιμάμογλου υποσχέθηκε σε όσους ζουν στην Κωνσταντινούπολη πως όλα θα γίνουν καλύτερα, όπως ήταν και το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας. Φαίνεται, όμως, πως στην πράξη δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Κάποια… φάουλ έχουν ήδη γίνει και ο Ερντογάν μάλλον θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση!

Η τελευταία αύξηση στην Κωνσταντινούπολη επί Ιμάμογλου έγινε στο ψωμί που φτιάχνεται από την Νομαρχία της Πόλης και πωλείται σε κιόσκια. Σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η αύξηση στα συσκευασμένα ψωμιά αγγίζει το 40%.

Στις 27 Αυγούστου 2019, τέθηκε σε ισχύ η αύξηση 25% στα ταξί (σ.σ. ανήκουν στον δήμο), με την ελάχιστη διαδρομή να κοστίζει πλέον 13 τουρκικές λίρες από 10.
Ακολούθησε αύξηση 25% στα minibus (λεωφορεία ιδιωτικού συμφέροντος), στο νερό, σε σχολικά βαν και στα δημοτικά πάρκινγκ. Μάλιστα, για τα δημοτικά πάρκινγκ είχε υποσχεθεί εκπτώσεις…
Επίσης, 40% αύξηση σημειώθηκε στα ποδήλατα του δήμου, που νοικιάζονται (İSBİKE), ενώ κατά 20% αυξήθηκαν τα εισιτήρια πλοίων για τα δρομολόγια İstinye – Çubuklu και Harem – Sirkeci.

Στα όσα… δεν έκανε ο Ιμάμογλου, του καταλογίζουν την υπόσχεση ότι οι μητέρες και τα παιδιά θα μετακινούνται δωρεάν με τις συγκοινωνίες, κάτι που ακόμα δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.Εκατομμύρια πολίτες στην ανέχεια

Βέβαια, οι αυξήσεις του Ιμάμογλου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τις ευθύνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας. Η Τουρκική λίρα μέσα σε δύο χρόνια έχασε το 40% της αξίας της, ο πληθωρισμός κυμαίνεται στα επίπεδα του 20% οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια Τούρκων πολιτών, το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε από 12.500 Δολάρια το 2013 σε 9.000 δολάρια φέτος και τα χρέη σε ξένο νόμισμα (ιδιωτών και επιχειρήσεων) βρίσκονται στα 330 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα αξιόλογο μέρος από αυτά να δηλώνει πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης τους.

Επιμέλεια: Καρολίνα Μισέλ/ Με πληροφορίες από Euronews, Ensonhaber, Yeniakit

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here