Κατεχόμενα: Ο πατέρας του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία ζήτησε συγγνώμη από τον Ακιντζί


Συγγνώμη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να ζήτησε ο πατέρας του 16χρονου, που την περασμένη Κυριακή κατέβασε την τουρκική σημαία από σχολείο στα κατεχόμενα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Η εικόνες του 16χρονου μαθητή να κατεβάζει την τουρκική σημαία από σχολείο στη Λύση, στα κατεχόμενα, και να αφαιρεί ταυτόχρονα και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, προκάλεσε σάλο την περασμένη εβδομάδα. Διχασμένη η Κύπρος με τον 16χρονο ελληνοκύπριο που κατέβασε την τουρκική σημαία…

Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες πως οι αρχές στα κατεχόμενα είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 16χρονου.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα «πηγές», αναφέρουν ότι η οικογένεια του 16χρονου ζήτησε συγγνώμη από τις αρχές στα κατεχόμενα για την ενέργεια του νεαρού.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, στην επιστολή προς τον Μουσταφά Ακιντζί, ο πατέρας του 16χρονου εκφράζει την ανησυχία του να τονίζει την επιθυμία της οικογένειας το περιστατικό να μην γίνει αφορμή για τη διατάραξη των δεσμών και επικοινωνίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Η επιστολή όπως μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ απεστάλη από τον πατέρα του 16χρονου, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με στόχο να συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Όπως μετέδωσε στο ΣΙΓΜΑ, το βράδυ της Κυριακής, μετά το περιστατικό στα κατεχόμενα, οι δυο πλευρές ανταλλάζουν μηνύματα μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Οι επαφές γίνονται σε επίπεδο πολιτών και δεν υπάρχει κυβερνητική ανάμειξη.

Με πληροφορίες από sigmalive.com

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ