Ρωσία: Καμία ανησυχία για το πετρέλαιο. Μιλάει για μεγάλο παγκόσμιο απόθεμα


Υπάρχει αρκετό παγκόσμιο απόθεμα σε πετρέλαιο για να αντικατασταθεί η παραγωγή που έχασε η Σαουδική Αραβία λόγω των επιθέσεων.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ύστερα από το χτύπημα στις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, η τιμή στο πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία άνοδό του από τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991.

Η πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco ανακοίνωσε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση 5,7 εκατ. βαρελιών αργού, ήτοι πάνω από το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού.

Σε ερώτηση για το αν η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή, ο Νόβακ δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα πρέπει πρώτα να δώσει τη δική της εκτίμηση για τις επιπτώσεις της επίθεσης.

«Ωστόσο επί του παρόντος, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος έχει αρκετά εμπορικά αποθέματα για να καλύψει την έλλειψη…μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Νόβακ, προσθέτοντας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον προσφάτως διορισθέντα Σαουδάραβα ομόλογό του, τον πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία εμμένει στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας για την παραγωγή πετρελαίου και ότι είναι πρώιμο να μιλά κανείς για πιθανές αλλαγές στα επίπεδα παραγωγής.

Η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν στρατηγικά αποθέματα εκατοντάδων εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα δώσει το ‘πράσινο φως’ για τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ