Κροατία: Ρεκόρ Γκίνες, λευκές τρούφες και “κυνηγοί” σε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ

Ζυγίζει 1,31 κιλά και κατάφερε να «κατακτήσει» μία θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, μαζί με τον «κυνηγό» που την ανακάλυψε, τον Giancarlo Zigante.

Ο λόγος για το μεγαλύτερο – όπως καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνεςμανιτάρι τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ.

Ο εντοπισμός του πολύτιμου αυτού μανιταριού, καθώς επρόκειτο για λευκή τρούφα (Tuber magnatum) έγινε από τον «κυνηγό» τρούφας και το πιστό του σκυλί, τη Ντιάνα, σε περιοχή της Κροατίας, πριν από 20 χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε εδώ και χρόνια κίνητρο και αφορμή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν στο επίκεντρό τους ομιλίες για το μανιτάρι τρούφα, «συμβουλές» για τον ευκολότερο εντοπισμό τής, οδηγίες για την αποφυγή «παγίδων» , αλλά και εδέσματα με κυρίαρχο συστατικό την τρούφα.

Στη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίβαντε, το «παρών» έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας της Κροατίας, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της καλλιέργειας του μανιταριού της τρούφας.

Οι λευκές τρούφες είναι από τις πιο ακριβές παγκοσμίως και οι «κυνηγοί» μπορούν να τις εντοπίσουν σε περιοχές της Κροατίας, επισήμαναν οι διοργανωτές, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η έκθεση θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ