Ποια αυτοκίνητα κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες;


Στην Ελλάδα, λόγω και των κοινωνικο-οικονομικών εξελίξεων, στις περισσότερες των περιπτώσεων «παντρεύεσαι» το αυτοκίνητό σου. Όμως δεν είμαστε οι μόνοι, καθώς υπάρχουν μοντέλα στα οποία οι ιδιοκτήτες μένουν πιστοί ανεξάρτητα της οικονομικής επιφάνειας. Για την ακρίβεια, βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, τα αυτοκίνητα που συνήθως δεν αντικαθίστανται συχνά κινούνται στο πάνω ράφι της τιμολογιακής τοποθέτησης.

Η έρευνα αφορά 5.000.000 οχήματα από την βάση δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών των Η.Π.Α. και αναδεικνύει πως πολλοί ιδιοκτήτες κυμαίνονται πάνω από τον μέσο όρο των 8,4 ετών. Η πρώτη δεκάδα της μακροβιότερης παραμονής στο ίδιο γκαράζ κυμαίνεται από 9,7 μέχρι 11,4 χρόνια, έχοντας 4 Toyota και ισάριθμα premium μοντέλα. Τα οποία μοντέλα αφορούν τις δυο τελευταίες γενιές κυκλοφορίας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Land Cruiser, με 11,4 χρόνια, ακολουθούμενο από τις Chevrolet Corvette και Mercedes SL-CLass (10,5 και 10,3 χρόνια αντίστοιχα). To τρίο των premium παρουσιών συμπληρώνει το Audi TT, με 10,2 έτη, ενώ η Porsche 911 βρίσκεται στην 8η θέση με 9,9. Ανάμεσα στα δυο γερμανικά sportscars συναντάμε τα Ford Mustang και Expedition (10,1 και 10 χρόνια) και το Toyota 4Runner, επίσης στα 10 έτη. Το σερί του Ιάπωνα κατασκευαστή συνεχίζεται με τα Sequioa και Avalon, που κλείνουν την δεκάδα στα 9,9 και 9,7 χρόνια αντίστοιχα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ