Ισπανία: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τον Σάντσεθ… στα σχοινιά.


Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία… τρέχουν, με τους Ciudadanos να λένε πως ο Σάντσεθ ψεύδεται και θα τον καταψηφίσουν αν δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους. Τι στάση κρατά ο Ιγκλέσιας των Podemos.

Το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos, στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα πως θα καταψηφίσει την προσπάθεια του ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ να γίνει πρωθυπουργός, εκτός αν αυτός υποσχεθεί ρητά πως θα συμμορφωθεί με τους όρους που διατύπωσε νωρίτερα το κόμμα.Οι εξελίξεις στην Ισπανία

Στη δήλωσή τους, οι Ciudadanos χαρακτήρισαν «συλλογή ψεμάτων» μια γραπτή απάντηση του Σάντσεθ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) έχει ήδη συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματά τους και πως οι Ciudadanos δεν έχουν λόγους για να εμποδίζουν την υπερψήφισή του ως πρωθυπουργού. Ισπανία: “Πόρτα” από το Λαϊκό Κόμμα σε Σάντσεθ! Δεν του δίνει ψήφο…

Εξάλλου ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας επανέλαβε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την ανάδειξη του Σάντσεθ στην πρωθυπουργία μόνο αν αυτός συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, καθιστώντας έτσι πιθανότερη την επανάληψη των εκλογών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιγκλέσιας δήλωσε επίσης πως είναι «εύλογο» για τον βασιλιά Φίλιππο 6ο να δώσει περισσότερο χρόνο για συνομιλίες πριν από την προθεσμία της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι Σοσιαλιστές έχουν επανειλημμένα απορρίψει μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Podemos.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ