Η ρωσική ακτοφυλακή συνέλαβε δύο λαθρεμπορικά σκάφη της Βόρειας Κορέας

Επεισόδιο σημειώθηκε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Η ρωσική ακτοφυλακή δέχτηκε επίθεση από δύο λαθρεμπορικά σκάφη της Βόρειας Κορέας τα οποία και συνελήφθησαν.

Δύο λαθρεμπορικά σκάφη της Βόρειας Κορέας συνέλαβε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα της Ιαπωνίας η ρωσική ακτοφυλακή. Το ένα εκ αυτών εξαπέλυσε επίθεση με συνέπεια να τραυματισθούν τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο της Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB)

«Και τα δύο πλοία συνελήφθησαν» ανακοίνωσε η FSB.

Το ένα σκάφος είχε πλήρωμα 21 άνδρες, ενώ το δεύτερο το οποίο πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση κατά των συνοριοφυλάκων, είχε πλήρωμα 45 ατόμων. Κατά την επίθεση,ανακοίνωσε η FSB, τραυματίσθηκαν τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί

Νωρίτερα η FSB είχε ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια περιπολίας, που σχετίζεται με την προστασία των θαλασσίων πόρων , από την ρωσική ακτοφυλακή εντοπίσθηκαν στην περιοχή Κίτο- Γιαμάτο στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, που ανήκει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δύο βορειοκορεάτικα λαθρεμπορικά και 11 μηχανοκίνητα σκάφη, που αλίευαν παράνομα στην περιοχή.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ