Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Εκτός κάδρου ο Τσίπρας

Την Τετάρτη 18/09/2019 αναμένονται εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novarits, και το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου –  Πυκνώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση για τη «σκευωρία της Novartis» που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή – Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ δεν θα βάλει στο ίδιο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της ΝΔ έκαναν λόγο για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis. Σκευωρία στημένη από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Δικαιοσύνης, πάντα κατά την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τετάρτη αναμένεται ότι θα ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κύριο Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.

Ο άνθρωπος – κλειδί στον οποίο θα στηριχθεί όλη η διαδικασία της προανακριτικής ή της εξεταστικής είναι ο κ. Αγγελής και οι πολύ σοβαρές ομολογουμένως καταγγελίες του.

Πλην όμως για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πρέπει – όπως μαθαίνω από το ρεπορτάζ – ο κ. Αγγελής να κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο μιας στημένης υπόθεσης.

Όλοι λοιπόν θα περιμένουν αν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονομάσει τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» στην εξεταστική επιτροπή όταν θα κληθεί ως μάρτυρας. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει μόνο αμφιβολίες και πιθανότατα θα οδηγήσει σε «φιάσκο» την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας.

Όπως είχαμε επισημάνει στο Newsbomb.gr από νωρίς σήμερα 17/09/2019, το πρωί, η υπόθεση έχει σίγουρα τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον (εκτός από το νομικό σκέλος των ευθυνών), αφού σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέσα στην Βουλή για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Υπόθεση Novartis – Παπαγγελόπουλος: Την κεφαλή του Ρασπούτιν επί πίνακι ή κάτι άλλο; Όλα τα σενάρια

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενδέχεται να επιφέρει τριγμούς και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κάτι το οποίο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο σημερινός πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαμαράς, Καραμανλής και στη μέση ο… Ρασπούτιν

Οι εμμονές Σαμαρά κατά Παπαγγελόπουλου και στη μέση ο Καραμανλής

Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν και είναι «δεξιός» και άνθρωπος που διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς μισεί περίπου «θανάσιμα» τον Παπαγγελόπουλο. Το περίφημο «θα τους πάω μέχρι τέλους» που πολλές φορές έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς, δεν αφορά μόνο τον Τσίπρα.

Πρωτίστως αφορά τον Παπαγγελόπουλο και αυτό είναι γνωστό στην πολιτική και στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Κάτι τέτοιο, δημιουργεί αμέσως – αμέσως, μείζον ζήτημα στο εσωτερικό της Πειραιώς αφού ο Σαμαράς θα πρέπει να «χτυπήσει» έναν άνθρωπο του Καραμανλή. Εδώ αρχίζει η σπαζοκεφαλιά.

Είναι εξόχως απίθανο να αφήσει ο Μητσοτάκης να δημιουργηθούν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στο εσωτερικό της παράταξης και άρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here