Σταϊκούρας: Αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;

«Δική του πραγματικότητα» που επιχειρεί να διαμορφώσει «χρεώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως το όποιο θετικό μέτρο για την οικονομία «ήταν προετοιμασμένο» από την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, που απλώς «δεν πρόλαβε» στηλιτεύει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τελευταία αφορμή στάθηκε η σημερινή δήλωση του πρώην υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που υποστήριζε ότι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως «ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο».

Ο κ. Σταϊκούρας απαριθμεί τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις θετικών εξελίξεων, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την… «πατρότητα».

«Παρακολουθώ με πολιτική κατανόηση τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις προσπάθειες του Οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφώσει τη δική του πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και παραθέτει τα παραδείγματα:

«Συγκεκριμένα, προβεβλημένα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με έκδηλα πλέον τα σημάδια της αμηχανίας -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας:Ισχυρίζονται ότι η άρση των capital controls ήταν προετοιμασμένη από τη δική τους Κυβέρνηση. Όμως, πλήρης άρση δεν υπήρξε.Ισχυρίζονται ότι ο προϋπολογισμός ήταν εντός στόχων. Όμως, υπήρχε δημοσιονομικό κενό, το οποίο καλύφθηκε κυρίως με την αύξηση των εσόδων μετά τον Ιούλιο.Ισχυρίζονται ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν εξασφαλισμένη. Όμως, αυτή ποτέ δεν εξασφαλίστηκε, αφού ποτέ δεν την συζήτησαν αρμοδίως.Ισχυρίζονται ότι έδωσαν εντολή και άνοιξε ένας ειδικός λογαριασμός για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όμως, τέτοιος λογαριασμός δεν υφίσταται.Ισχυρίζονται ότι το αίτημα για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ήταν έτοιμο. Όμως, ποτέ δεν το διατύπωσαν, εγγράφως, στους θεσμούς».

Και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καταλήγει: «Εν κατακλείδι, αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ