Βραζιλία: “Η καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ ήταν πραξικόπημα”.

Πολιτική θύελλα στη Βραζιλία μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της χώρας, Μισέλ Τέμερ ότι η καθαίρεση της προκατόχου του Ντίλμα Ρούσεφ ήταν «πραξικόπημα»!

Ο Τέμερ, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2016 μετά την καθαίρεση της αριστερής προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ με την κατηγορία της διαφθοράς, προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη Βραζιλία, όταν χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τη διαδικασία με την οποία ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία.

«Ποτέ δεν υποστήριξα το πραξικόπημα, ούτε έκανα κάτι για να γίνει», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Roda Viva της δημόσιας τηλεόρασης TV Cultura.

Ο 78χρονος Τέμερ, βουλευτής με την κεντροδεξιά επί πολλές δεκαετίες, ήταν αντιπρόεδρος της Ρούσεφ από το 2011 μέχρι το 2016. Πήρε τη θέση της εκείνη τη χρονιά, όταν, με μια αμφιλεγόμενη διαδικασία, το κοινοβούλιο την καθαίρεσε.

Καθ’ όλο το διάστημα που παρέμεινε στην προεδρία η αριστερή αντιπολίτευση δεν σταμάτησε να τον χαρακτηρίζει «πραξικοπηματία».Βραζιλία: Αποθέωση Τέμερ στα social media

Το γεγονός ότι και ο ίδιος χρησιμοποίησε τη λέξη «πραξικόπημα» για να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο έγινε πρόεδρος, προκάλεσε θύελλα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το όνομα «Τέμερ» ήταν από τα πιο δημοφιλή χάσταγκ στο Twitter και ακολουθούσε η λέξη «Golpe», που σημαίνει πραξικόπημα.

Ο Μισέλ Τέμερ κατηγορήθηκε και ο ίδιος για διαφθορά κατά τη διάρκεια της θητείας του και φέτος την άνοιξη τέθηκε δύο φορές υπό κράτηση, όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα.

Στη συνέντευξή του είπε ότι ποτέ δεν είχε για στόχο του την προεδρία. «Μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήμουν υπέρ του πραξικοπήματος», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here