Ισραήλ – exit poll: “Μάχη στήθος με στήθος του Νετανιάχου με τον Γκαντζ”.

Θρίλερ Νετανιάχου – Γκαντζ προδιαγράφουν τα πρώτα exit poll από τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ, αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

Ο αγώνας του απερχόμενου πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πολιτική επιβίωσή του φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες ή και εβδομάδες, καθώς τα πρώτα exit poll από τις εκλογές δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο Μπένι Γκαντζ.

Τα exit poll των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν ότι το συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31 – 33 έδρες στην Κνεσέτ, σε σύνολο 120.

Το «Μπλε και Λευκό» του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντζ προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32 -34 έδρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν – πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου – αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Λικούντ και το «Μπλε και Λευκό» είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά – συχνά και εντελώς αντίθετα – πολιτικά προγράμματα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here