Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019: Ποιοι κάνουν αιτήσεις στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου

Δείτε τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», μετά τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, που αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αλλαγές στις αιτήσεις για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019 έγιναν προκειμένου να μετριαστεί ο φόρτος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων στην πρώτη ομάδα Περιφερειών, όπου «άνοιξε» το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το νέο χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» διαμορφώνεται ως εξής: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια ΝησιάΠαρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο ΑιγαίοΔευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: ΑττικήΤετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο ΑιγαίοΠέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών για το «Εξοικονόμηση» θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Έτσι το σύστημα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» θα υποδέχεται λιγότερες αιτήσεις ανά ημέρα ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις για τις οποίες το υπουργείο ζήτησε σήμερα συγνώμη από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και τους μηχανικούς.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες τις Περιφέρειες.

Υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» συνολικά 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. ευρώ.

Από το ΥΠΕΝ επισημαίνεται, σε σχέση με τις καθυστερήσεις ότι:Καταχωρήθηκαν συνολικά περί τις 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», η οποία -λόγω του φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα- προκάλεσε καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Α’ κύκλο του προγράμματος, την πρώτη ημέρα καταχωρήθηκαν 15.000 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις οι 529.Από τις 12 Σεπτεμβρίου υπήρχε έγγραφη διαβεβαίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους δυο προηγούμενους μήνες, χωρίς να προκαλέσει πολύμηνη αναβολή του προγράμματος.

Τονίζεται τέλος ότι τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα) για την τυχόν περαιτέρω χρηματοδότηση του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», υπό τους όρους επιλεξιμότητας και στόχων που τίθενται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ