Lexus και Toyota στον στόλο των λαθραίων του Κιμ Γιονγκ Ουν


Το σκάνδαλο με τις λαθραίες Mercedes και Rolls-Royce του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως ήταν η κορυφή του παγόβουνου, καθώς αποδεικνύεται πως έχουν περάσει παράνομα στη Βόρειο Κορέα εκατοντάδες ακόμα αυτοκίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων Lexus και Toyota!

Έχουμε αναλύσει τον κατασκοπευτικό τρόπο, με τον οποίο ανακαλύφθηκε το πολύπλοκο μονοπάτι των παράνομων εισαγωγών στο βόρειο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου. Μια διαδικασία που ήρθε στην επιφάνεια λόγω των πλάνων, που έδειχναν Mercedes S-Class και Rolls-Royce Phantom να κυκλοφορούν στους δρόμους της Πιονγιάνγκ, υποδηλώνοντας παραβίαση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Β. Κορέα. Και όπως αποδεικνύει η ερευνητική εταιρία C4DS, που σε συνεργασία με τους New York Times ανακάλυψε το εν λόγω μονοπάτι της λαθρεμπορίας, οι πολυτελείς λιμουζίνες ήταν το λιγότερο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρίας, από το 2015 μέχρι το 2018 πάνω από 800 οχήματα εισήλθαν παράνομα στη Βόρειο Κορέα, παραβιάζοντας ασύστολα το διεθνές εμπάργκο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών προέρχεται από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την Toyota, είτε με δικά της μοντέλα είτε με αυτά της θυγατρικής Lexus. O διασημότερος δικτάτορας της σημερινής εποχής, μαζί με τους συνεργάτες του, φαίνεται πως αγαπάνε ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχοντας σχεδόν ολόκληρη την γκάμα τόσο της Toyota, όσο και της Lexus! Corolla, Hiace, Rav4, Hilux, Land Cruiser, Prado, Highlander και Alphard από την πρώτη, GS350, GX460, LS430, LX470, LX570 και ES250, για ένα σύνολο 603 αυτοκινήτων (537 Lexus, 66 Toyota).

Nissan και Mitsubishi επίσης χαίρουν της εκτίμησης των Βορειοκορεατών αξιωματούχων, με τα Almer, Atlas, Patrol, Terrano, X-Trail και Pathfinder να περνούν παράνομα τα σύνορα της χώρας, μαζί με το L200 από τα «Τρία Διαμάντια».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ