Θρήνος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. “Έφυγε” ο Φερνάντο Ρίκσεν – video

Θλίψη στη Ρέιντζερς και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Φερνάντο Ρίκσεν έχασε τη “μάχη” που έδινε με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS).

Ο Φερνάντο Ρίκσεν διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη σπάνια ασθένεια το 2013 και άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 43 ετών,  σε ένα νοσοκομείο έξω από τη Γλασκώβη.

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η Ρέιντζερς, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε ο Ολλανδός.

“Το σώμα δεν δουλεύει πια και το μυαλό σου λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Σταδιακά χάνεις την ομιλία σου, μετά τα πόδια σου αρχίζουν να τρέμουν και στο τέλος δεν μπορείς να τα αισθανθείς και πέφτεις, εξου και τα σημάδια που έχω. Το μυαλό σου, ωστόσο, μπορεί και αντιλαμβάνεται τα πάντα.

Το πιο δύσκολο για εμένα είναι ότι έχασα την ανεξαρτησία μου και τώρα ζητώ βοήθεια. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για εμένα. Μέχρι και τώρα έχω ελπίδα ότι ίσως να είμαι ο πρώτος που θα νικήσει τη νόσο, όμως ταυτόχρονα είμαι και ρεαλιστής.

Ξέρω ότι ο χρόνος μου τελειώνει. Το μόνο που έχω να κάνω είναι συνεχίσω να μάχομαι, αν και κάποιες φορές μου είναι αδύνατο”, έλεγε ο Ρίκσεν στα μέσα Ιουνίου.

Έξω από το “Άιμπροξ” τοποθετήθηκε κασκόλ για τον Φερνάντο Ρίκσεν, ενώ δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί που έκαναν ένα πέρασμα από το σημείο. ReutersReuters ReutersReuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here