Δυναμικό το Kia ProCeed στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)


Το ProCeed είναι το πιο σπορ μοντέλο που διαθέτει η γκάμα της Kia, μετά φυσικά από το Stinger GT. Οπότε η καλή του παρουσία στο τεστ αποφυγής ταράνδου, θεωρείται δεδομένη. Όμως, όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις (όπως των Alpine A110 και BMW M2 Competition), ο «τάρανδος» μπορεί άνετα να εκθέσει ακόμα και καθαρόαιμες σπορ κατασκευές.

Το shooting brake της Kia, λοιπόν, δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Ούτε καθαρόαιμο σπορ, ούτε εκτίθεται. Τουναντίον, αντιμετωπίζει με ευκολία τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης σημειώνοντας ταχύτητα 76 χλμ./ώρα. Το ProCeed θα μπορούσε να φτάσει 1-2 χλμ./ώρα παραπάνω, αλλά μια αδράνεια του μπροστινού μέρους στην έξοδο από τον δεύτερο διάδρομο οδήγησε σε υποστροφή, που χάλασε την είσοδο στον τρίτο. Οι δοκιμαστές τονίζουν την μικρή κλίση του αμαξώματος και την υποδειγματική συμπεριφορά του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας, το οποίο επεμβαίνει όσο χρειάζεται και δεν προκαλεί «παράσιτα» στην κινηματική της ανάρτησης.

Συγκριτικά με το Sportswagon, το ProCeed αποδεικνύεται 3 χλμ./ώρα ταχύτερο και με σαφώς πιο δυναμικό κοντρόλ των κινήσεων του αμαξώματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ