Συγκλονιστική ιστορία: Σερνόταν για δυο ημέρες με σπασμένα πόδια και όμως σώθηκε


Θυμίζει κατά πολύ το σενάριο της ταινίας «Revenant», που χάρισε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το Όσκαρ.

Ένας αυστραλός πεζοπόρος, ο Νιλ Πάρκερ, έπεσε από ύψος έξι μέτρων από έναν καταρράκτη με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι και τον καρπό του και επί δύο ημέρες χρειάστηκε να σέρνεται μέσα από μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση προτού διασωθεί.

Ο 54χρονος δήλωσε σήμερα ότι περπατούσε μόνος του στο όρος Νέμπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας Κουίνσλαντ, όταν έπεσε.

hill.jpg
ΠΗΓΗ: Pixabay

«Αμέσως σκέφτηκα πως δύσκολα θα τα καταφέρω, καθώς κανείς δεν ξέρει που βρίσκομαι», είπε ο Πάρκερ στους δημοσιογράφους από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Το χειρότερο είναι πως το κινητό του Πάρκερ είχε καταστραφεί από την πτώση και έτσι πήρε την απόφαση να συρθεί για 3 χιλιόμετρα, απόφαση που αποδείχτηκε σωτήρια καθώς εντοπίστηκε από τις μονάδες διάσωσης.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να αντέξει την επώδυνη διαδρομή που κάλυψε χάρις στα παυσίπονα και στις μπάρες πρωτεϊνης που είχε μέσα στον σάκο του.

rescue-helicopter-61009_1920.jpg
ΠΗΓΗ: Pixabay

«Μπορούσα να κάνω μόνο ένα μέτρο ή ενάμιση μέτρο κάθε φορά προτού κάνω στάση. Χρειάστηκα 40 λεπτά για να ανέβω και σχεδόν δύο μέρες για να συρθώ στην επιστροφή».

Τελικά τον Πάρκερ εντόπισε ένα ελικόπτερο διάσωσης και χθες το μεσημέρι τον απομάκρυνε με ασφάλεια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ