ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης «άδειασε» τον Σαμαρά για τη Novartis


Τακτικισμούς, αντιπερισπασμούς, ωμούς εκβιασμούς βλέπουν πίσω από τον κυβερνητικό χειρισμό τη υπόθεσης της Novartis τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία παράλληλα επισημαίνουν ότι η όλη ιστορία κατέληξε σε φιάσκο της ΝΔ, η οποία αναζωπύρωσε τα αισθήματα καχυποψίας που υπάρχουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει εκτός τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστορία της Novartis και το αφήγημα περί σκευωρίας, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να επιθυμεί να προχωρήσει με διαδικασίες fast track την προανακριτική σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγελόπουλου, δείχνει σύμφωνα με παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προεκλογικά εμφανιζόταν να επενδύει σε αυτή την ιστορία. Υπόθεση Novartis: «Σταυρόλεξο» και για τη ΝΔ η προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο.

Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην Πρωθυπουργό. Με αυτό που κάνει όμως αποτυγχάνει και στα δύο».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός με την απόφασή του ομολογεί δύο πράγματα:

– Ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια.

– Ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής.

Click4more: Σαμαράς, ο μόνος που κατονομάζει ευθέως τον Τσίπρα!

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ωστόσο ότι προκειμένου να αποφύγει το φιάσκο της κατάρρευσης της υπόθεσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να «αδειάσει» τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη μήνυση του κατονομάζει τον Τσίπρα παντού για όλα και για τα πάντα: Τσάρος, ιθύνων νους, κατασκευαστής της σκευωρίας είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Αλέξη Τσίπρα.

Επικαλούνται μάλιστα σημεία της μήνυσης –τα οποία έχουν δημοσιευθεί – σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει ότι «..ιθύνων νους είναι ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής μου εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους.

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, η Ελληνική Δικαιοσύνη να θυμίσει στους επίορκους Εισαγγελείς που ανέλαβαν χρέη εκτελεστών μιας χαλκευμένης σκευωρίας, ότι ο Δικαστικός Λειτουργός θα πρέπει να υπακούει σε ότι του υπαγορεύει το δίκαιο και όχι να καθίσταται υποχείριο του κάθε «Ρασπούτιν»-Παπαγγελόπουλου ή «Τσάρου»-Τσίπρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας προς ίδιον όφελος».

Click4more: «Βόμβες» Αγγελή για Ρασπούτιν και Τουλουπάκη!

«Πως γίνεται ο Αντώνης Σαμαράς να χαρακτηρίζει «τσάρο» και «σκευωρό» τον Αλέξη Τσίπρα και ξαφνικά να μην συμβαίνει τίποτα» αναρωτιούνται παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με την αναμόχλευση αυτής της υπόθεσης θέλει να αποκρύψει τρία πράγματα:

–  Ότι αυτή την ώρα βρίσκεται στη Βουλή η δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και εκκρεμεί αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της ασυλίας του για το σκάνδαλο Novartis

– Ότι στο πόρισμα αυτό για τον Ανδρέα Λοβέρδο περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του

– Και ότι συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα το οποίο έθεσε ο Σταύρος Καλαφάτης εκ μέρους της ΝΔ εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα.

Όσο για το φιάσκο προανακριτικής για τον κο Παπαγγελόπουλο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ