Ανέβηκε μία θέση η Εθνική Ελλάδας στο ranking της FIBA. Οι 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε το ranking, μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελλάδα να ανεβαίνει μία θέση και να βρίσκεται πλέον στην έβδομη.

Οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν στο ranking,  με τις ΗΠΑ να είναι στην κορυφή και την Ισπανία στη δεύτερη θέση. Η Αυστραλία ανέβηκε οκτώ θέσεις (!) και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Αργεντινή, στην πέμπτη θέση έπεσε η Γαλλία, ενώ στην έκτη θέση υποχώρησε η Γαλλία. Η Εθνική Ελλάδας είναι έβδομη, με τη Λιθουανία, τη Ρωσία και την Τσεχία να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι Τσέχοι ανέβηκαν, μάλιστα, 14 θέσεις!

Με την ανακοίνωση του ranking, γνωστοποιήθηκαν και οι 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά για τα ισάριθμα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο.

Οι ομάδες που ήταν ήδη γνωστές ότι θα αγωνιστούν στα προολυμπιακά τουρνουά ήταν 16 κι ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και η Ελλάδα. Μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισαν θέση και οι Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες έγιναν γνωστές μετά το ranking της FIBA. Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες σε κάθε ήπειρο, δηλαδή για τις Ανγκόλα και Σενεγάλη (Αφρική), Μεξικό και Ουρουγουάη (Αμερική), Κίνα και Νότιο Κορέα (Ασία-Ωκεανία) και Κροατία, Σλοβενία (Ευρώπη).

Αναλυτικά 24 ομάδες των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά (23-28 Ιουλίου): Ελλάδα, Ανγκόλα, Σενεγάλη, Ουρουγουάη, Μεξικό, Κίνα, Νότια Κορέα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστούν 12 ομάδες. Το εισιτήριο έχουν “σφραγίσει οι Νιγηρία (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία), Ιράν (Ασία), Ισπανία, Γαλλία (Ευρώπη), Αργεντινή, ΗΠΑ (Αμερική) και Ιαπωνία (διοργανώτρια).

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ