Ιτούδης: “Από τις απογοητεύσεις στο Παγκόσμιο η Ελλάδα”


Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Ρωσίας κι αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2019, τονίζοντας ότι η «γαλανόλευκη» ήταν από τις απογοητεύσεις της διοργάνωσης.

«Υπήρχαν απογοητεύσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για παράδειγμα, η Ελλάδα πήγε με την πιο δυνατή της σύνθεση και με τον MVP του ΝΒΑ. Όμως έχασαν ένα ματς με την Βραζιλία για μια βολή που απομακρύνθηκε πάνω από την στεφάνη και όλα άλλαξαν. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ. Ξέρουμε πως ένα παιχνίδι στους ομίλους μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει υπομονή, να πάρει το αποτέλεσμα αυτό σαν μια νέα εμπειρία και να προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Ισπανίας. «Της αξίζουν συγχαρητήρια για τη συνέπειά της, καθώς είναι πολύ δύσκολο να είσαι πάντα στα μετάλλια. Θα πρέπει να δούμε τι πετυχαίνουν οι μικρές ομάδες της χώρας. Τα παιδιά αυτά παίζουν για πολλά χρόνια μαζί και έχουν χτίσει την αυτοπεποίθησή τους. Συνεννοούνται με τα μάτια και δεν χρειάζονται λόγια, γι’ αυτό και παίζουν σαν πραγματική ομάδα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ