Βενιζέλος για Novartis: Πρώτα Εξεταστική και μετά Προανακριτική


Τη δημόσια παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκαλέσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «σκευωρία» και επισημαίνει ότι εκείνος θα επέλεγε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, πριν την Προανακριτική, με στόχο τη διερεύνηση της «βαρύτητας των στοιχείων».

Στην τοποθέτηση του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στη μέριμνα για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «να νομιμοποιήσει αναδρομικά την παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis».

Υπογραμμίζει επίσης ότι βασική μέριμνα της Βουλής πρέπει να είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και τελικά η ολοκληρωμένη διερεύνηση μιας υπόθεσης που έχει ως πραγματικό αντικείμενο τον βιασμό των θεσμών.

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, η δική του μέριμνα συνίσταται στην προστασία των Θεσμών, η οποία όπως τονίζει δεν επιτυγχάνεται χωρίς την ανάδειξη και προστασία της αλήθειας. Επισημαίνει μάλιστα ότι θα επέλεγε πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία του άρθρου 86 εξατομικευμένα για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή ώστε «να διερευνηθεί η βαρύτητα των στοιχείων χωρίς να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι».

«Προσβλέπω στο μέλλον του τόπου και στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας», σημειώνει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ