Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κίνας στη Νέα Υόρκη

Συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, όπου θα μεταβεί για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ κατά τη παραμονή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα των επαφών του, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, περιλαμβάνει επίσης εκτός από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων The American Israel Public Affairs Committee και American Jewish Committee.

Ο Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Ομοσπονδία κυπρο-αμερικανικών οργανώσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο το Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου για τη Νέα Υόρκη, όπου θα μεταβούν μέσω Λονδίνου. Το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει σε δείπνο που διοργανώνει στη βρετανική πρωτεύουσα η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Νέα Υόρκη για να επιστρέψουν στην Κύπρο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here