Παπαδημητρίου: Φθηνό το νερό, αλόγιστη σπατάλη – Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί η άποψη που διατύπωσε στη Βουλή, στη συνεδρίαση της υπο-επιτροπής Υδάτινων Πόρων ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στο νερό, εκφράζοντας την άποψη πως είναι απαράδεκτα φθηνό. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, το συνέδεσε με το ζήτημα της αλόγιστης σπατάλης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ήταν ακριβότερο, η σπατάλη θα μειωνόταν.

«Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα», είπε και στην ερώτηση της προέδρου της επιτροπής Διονυσίας Αυγερινοπούλου αν θέτει θέμα τιμολόγησης, απάντησε:

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές που δεν προωθούν την ορθολογική και σωστή χρήση του ύδατος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν, ίσως, τους πόρους. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ