Αμετανόητα προκλητικός Ακάρ, απειλεί ξανά με νέο Αττίλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χουλουσί Ακάρ απειλεί την Κύπρο με νέα εισβολή. Μάλλον, δεν θα είναι ούτε και η τελευταία!

Τόσο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας όσο και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, διατράνωσαν για άλλη μια φορά πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να κάνει στην Κύπρο ό,τι και το ’74! Οι απειλές από Ακάρ και Οκτάι έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις «προειδοποιήσεις» του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προς την Κύπρο και τις χώρες των οποίων οι εταιρίες κάνουν έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο! Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα – Απειλές κατά Λευκωσίας TOTAL και ΕΝΙ

«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των τουρκοκύπριων αδελφών μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, που επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε για άλλη μια φορά και για τη «Γαλάζια Πατρίδα». «Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», είπε.Οκτάι: Εμείς απαντάμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών

Την ίδια ώρα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μιλώντας σε εκδήλωση της «Ένωσης Τουριστικών Επαγγελμάτων» του ψευδοκράτους χαρακτήρισε την Κύπρο «το μαργαριτάρι της Μεσογείου» και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς. «Για εμάς το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου της λύσης που θα εφαρμοστεί, αλλά η συμμετοχή των τουρκοκύπριων στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων και η πολιτική ισότητα», είπε.

Ο Φουάτ Οκτάι κατηγόρησε την Κύπρο για τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα του φυσικού αερίου και προειδοποίησε κι εκείνος με τη σειρά του για «δυναμική απάντηση».

«Οι ελληνοκύπριοι επιμένουν στις μονομερείς δραστηριότητες για ανακάλυψη υδρογονανθράκων αποκλείοντας τους τουρκοκύπριους, αλλά εμείς απαντούμε με πράξεις στο πεδίο των μαχών», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν εγκατέλειψε ποτέ τους Τουρκοκύπριους και έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους. «Μετά από αυτό, μόνο θυσίες, αν χρειαστεί, και υλοποίηση έργων, προκειμένου να επιτύχουμε το επίπεδο της ευημερίας που αξίζει ο Τουρκοκύπριος», τόνισε.

Πηγή: sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here