Ούτε να τη… δει ο Τσίπρας τη δικογραφία για τη Novartis


Ούτε μία ματιά δεν έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δικογραφία που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Novartis, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι κατηγορίες της ΝΔ περί σκευωρίας.

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ότι απαξιώνει να πάρει μέρος στο «κακοστημένο παιχνίδι της ΝΔ» – σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- «το οποίο τείνει να εξελιχτεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση». Όλα ανοικτά για την υπόθεση Novartis – Έντονο παρασκήνιο στη ΝΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το θέμα αυτό αφού, όπως είπε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, «η ΝΔ επιχειρεί αφενός να αναπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και αφετέρου να κάνει μια νέα προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη τη στιγμή που βρίσκεται υπό διερεύνηση η ουσία της υπόθεση της Νovartis».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο, τον οποίο στηρίζουν προκειμένου να διαλευκανθεί το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis.

«Αντιλαμβάνεστε τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης» έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχει έρθει στη Βουλή ποινική δίωξη για τον κ. Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis, η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα και ο κ. Μητσοτάκης κάνει προανακριτική για δήθεν σκευωρία! Δεν είναι μόνο χυδαίος αντιπερισπασμός. Είναι και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να εκφοβίσει δικαστικούς λειτουργούς που συνεχίζουν την έρευνα».

Click4more: Νέα «βέλη» Τσίπρα για Novartis!

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα: «Πρώτα από όλα για να υπάρχει σκευωρία σημαίνει ότι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς συνεργούν με την κυβέρνηση. Και μόνο αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί ευθεία και χυδαία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Επίσης, εδώ κι έναν χρόνο μιλούν για σκευωρία. Ας προσκομίσουν στοιχεία στη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενοι μάλιστα στην ουσία της υπόθεσης της Novartis έλεγαν:

– «Είναι σκευωρία όσα καταγράφει το εισαγγελικό πόρισμα για όσα διαπράχθηκαν με τα φάρμακα της Novartis;
– Είναι σκευωρία ότι η Ελλάδα το 2011 ξόδεψε 4 δισ. ευρώ περισσότερα από αντίστοιχου μεγέθους χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Σουηδία; 4 δισ. ετησίως περισσότερα από το μέσο όρο της ΕΕ; Το μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων τα κατέθεσε αυτά στην Εισαγγελία Διαφθοράς για το 2011. ΣΥΡΙΖΑ ήταν και αυτός; Σκευωρός;
– Είναι σκευωρία όσα περιλαμβάνονται στα έγγραφα του FBI; Ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Υπουργός Υγείας πληρώνονταν από τη Novartis; Και το FBI στη σκευωρία; Τόσο καλοί είμαστε;
– Είναι σκευωρία ότι ο ίδιος ο κ. Φρουζής σε εσωτερικό έγγραφο της Novartis κόμπαζε για το φάρμακο Gilenya ότι μπήκε σε χρόνο ρεκόρ και με μοναδική έγκριση τιμής εκτός της τυπικής διαδικασίας;
– Είναι σκευωρία ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο OPEN, ανασκεύασε τα όσα έχει πει και ομολόγησε ότι «δεν είναι όλοι αθώοι εκ των προτέρων;».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ