Η ΑΕΚ αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει παρόν και μέλλον


Σε ένα άδειο γήπεδο λόγω της γνωστής «άδικης τιμωρίας», η Ένωση κατάφερε να επιβληθεί κόντρα στην ομάδα του Άρη με 4-0. Ο κόουτς Ουζουνίδης επέλεξε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και έδωσε την ευκαιρία στις πέντε από τις συνολικά οκτώ καλοκαιρινές μεταγραφές, να αγωνιστούν.

Είναι θετικό ότι οι νεοφερμένοι παίκτες μπαίνουν στην εξίσωση της ομάδας

Οι Πόνσε – Οικονόμου και Άλεφ είναι σαφώς ένα επίπεδο ετοιμότητας παραπάνω από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Για τον Λούκας Μπογέ ήταν η παρθενική του εμφάνιση στην ενδεκάδα και απέδειξε ότι, θα φανεί πολύ χρήσιμος για το υπόλοιπο της σεζόν. Σίγουρα έχασε μεγάλο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις και υστερεί στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο πρόκειται για ένα έτοιμο παίκτη με πλούσιες ποδοσφαιρικές αρετές. Ο Γιαννιώτας πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα, για να ενταχθεί στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή, το ίδιο ισχύει και για τον Αλμπάνη που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Γιαννίκογλου και Σβάρνας εκτιμάται, ότι θα αγωνιστούν σε πιο χαλαρά ματς, όπως είναι αυτά του κυπέλλου Ελλάδας.

Το «Τανκ» από την Αργεντινή εξελίσσεται σε μεγάλο γκολεαδόρ

Είναι γεγονός ότι, ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει σκοράρει ήδη πέντε γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και πατάει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μη γεμίζει στο μάτι ως φορ, αφού έχουμε συνηθίσει τους γκολτζήδες να είναι βαριά κορμιά με ύψος άνω του 1.85 μ., ωστόσο πρόκειται για ένα πραγματικό φονιά στο κουτί με πλούσια ποικιλία εκτελέσεων. Στον αγώνα εναντίον του Άρη, σκόραρε δύο φορές με το κεφάλι, παρά το σχετικά χαμηλό ύψος του (1.80μ.). Ο Αργεντινός έχει τρομακτική αλτικότητα που φάνηκε εχθές πολύ έντονα στα δύο κόρνερ που πήρε την κεφαλιά, όπου απογειώθηκε στην κυριολεξία.

Ο μελλοντικός αγωνιστικός σχεδιασμός θα φανεί το καλοκαίρι

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τις καλοκαιρινές μεταγραφές της Ένωσης, ωστόσο φαίνεται ότι έχει γίνει καλή δουλειά με σωστές βάσεις. Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο οργανισμός ΑΕΚ θα προσπαθήσει να εντάξει ένα κεντρικό μέσο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προπονητή και ίσως κινηθεί για ένα ακόμη ποδοσφαιριστή, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τους δανεικούς, η υπάρχουσα σύνθεση της ομάδας διαθέτει 25 ετοιμοπόλεμους παίκτες, τέσσερις νεαρούς και τον Έλντερ Λόπες που είναι εκτός λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού. Είναι μπαρούφες αυτά που λέγονται περί βάθους ρόστερ και «πράσσειν άλογα».

Εάν οι τέσσερις δανεικοί ποδοσφαιριστές (Πόνσε, Μπογέ, Άλεφ, Οικονόμου), συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις, ο δικέφαλος θα κινηθεί για την απόκτησή τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ήδη για τους τρεις πρώτους υπάρχει συμφωνία για την αποπληρωμή των ρητρών 14 εκ.ευρώ περίπου σε βάθος τριετίας, με ένα μικρό ερωτηματικό για τον Πόνσε. Για τον Οικονόμου η οψιόν αγοράς κυμαίνεται στο ένα εκατ. ευρώ. Ως επένδυση μέλλοντος χαρακτηρίζεται και η αγορά του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, που το καλοκαίρι και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα ανήκει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Το καλοκαίρι του 2019 χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για το χτίσιμο του νέου ποδοσφαιρικού κορμού, με το ενδεχόμενο αρκετών αποχωρήσεων παικτών, από την πετυχημένη ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Με το παρόν υλικό και τις κατάλληλες «χειρουργικές κινήσεις», η ΑΕΚ θα προχωρήσει αναίμακτα αγωνιστικά, ατενίζοντας το αγωνιστικό της μέλλον με αισιοδοξία και προσδοκώντας περισσότερες επιτυχίες. Είναι βέβαιο ότι το 2020 στο γήπεδο της Αγιά Σοφιάς, η ομάδα θα έχει αποκτήσει ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό προφίλ, δημιουργώντας ευφορία και χαμόγελα στους οπαδούς της.

Επιμέλεια: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ