Τσίπρας στη Ρώμη: Είδε τον Πρόεδρο της Βουλής – Αύριο θα δει τον Πάπα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιταλικού Κοινοβουλίου και ηγέτη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος των 5 Αστέρων, Ρομπέρτο Φίκο. Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα, είδε τον Πρόεδρο της ιταλικής Βουλής στην συνάντηση που είχαν τονίστηκε η σημασία ενίσχυσης των ελληνοϊταλικών σχέσεων, ενώ υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε μια σειρά θεμάτων όπως ο μετασχηματισμός της ΕΕ και της Ευρωζώνης και η κοινωνική Ευρώπη, η προσφυγική κρίση, η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική κρίση και η συνεργασία των Νοτίων χωρών της ΕΕ. Τέλος, συμφωνήθηκε η καθιέρωση διαύλου επικοινωνίας και διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ – 5 Αστέρων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, τον Υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην Πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο Επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση απόψε σε συνεδρία με τίτλο “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”, όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαικού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here