Τραμπ: Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα φέρουν αποτέλεσμα

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν. Είπε ότι θα φέρουν αποτέλεσμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι προτιμά τη συγκεκριμένη στρατηγική παρά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. «Νομίζω ότι οι κυρώσεις δουλεύουν. Η στρατιωτική (επιλογή) θα δούλευε επίσης. Αυτό είναι ένα πολύ σκληρό είδος νίκης«, είπε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώνοντας τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η αυτοσυγκράτηση είναι «καλό πράγμα» και ότι δείχνει «δύναμη» και όχι αδυναμία.

«Προσευχόμαστε στον Θεό» οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, όμως το οπλοστάσιο έχει αναβαθμιστεί και είναι έτοιμο.

«Δεν υπήρξε ποτέ άλλη χώρα πιο προετοιμασμένη» από τις ΗΠΑ για να εξαπολύσει στρατιωτικά πλήγματα», συνέχισε. «Αυτή θα ήταν η εύκολη λύση για μένα (…) να πλήξω 15 σημαντικούς στόχους στο Ιράν (…) θα έπαιρνε μόλις ένα λεπτό» και «θα ήταν μια πολύ κακή ημέρα για το Ιράν», εξήγησε. «Αλλά δεν είναι αυτό που προτιμώ, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here