Ρωσία: Στο ψυχιατρείο ο σαμάνος που ήθελε να ξορκίσει τον “δαίμονα” Πούτιν. video

Σε ψυχιατρείο ο σαμάνος από τη Σιβηρία, ο οποίος ήθελε να ξορκίσει τον… «δαίμονα» Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας στη Ρωσία.

Ο Αλεξάντρ Γκαμπίσεφ, που είχε ξεκινήσει την πορεία του με τα πόδια (!) κατά του Ρώσου Προέδρου Πούτιν τον Μάρτιο και προέβλεπε να φθάσει το 2021 στη Μόσχα, συνελήφθη στη ρωσική δημοκρατία της Μπουριάτια, στην ανατολική Σιβηρία, ενώ κατασκήνωνε με μαθητές του σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη.

Μετά τη σύλληψή του ο Γκαμπίσεφ εστάλη στη γενέτειρά του Γιακουτία, όπου «καταζητείται για διάπραξη εγκλήματος», σύμφωνα με την αστυνομία που δεν διευκρίνισε ποιο έγκλημα είναι αυτό.

«Αν εντοπιστούν παθολογικά ευρήματα στον εν λόγω ασθενή, είμαστε έτοιμοι να του προσφέρουμε εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια», επεσήμανε το υπουργείο Υγείας της Γιακουτίας.

Ωστόσο η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη σύλληψή του, επισημαίνοντας ότι «οι ενέργειες του σαμάνου ίσως να είναι εκκεντρικές, αλλά η αντίδραση των ρωσικών αρχών ήταν ανάρμοστη».

Η φιλοδοξία του 51χρονου σαμάνου ήταν, όταν φθάσει στη Μόσχα, να οργανώσει μια «τελετή εξορκισμού του Πούτιν»!

«Ο Θεός είπε πως είναι δαίμονας. Η φύση δεν τον αγαπά. Όπου είναι παρών, σημειώνονται κατακλυσμοί και τρομοκρατικές ενέργειες», είχε δηλώσει ο σαμάνος στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο Dojd τον Ιούλιο.

«Από τη στιγμή που θα φύγει, θα υπάρξουν χίλια χρόνια ηρεμίας και ευημερίας», διαβεβαίωσε ακόμη εκατοντάδες οπαδούς του όταν βρισκόταν στην πόλη Τσίτα της Σιβηρίας, φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στο ταξίδι των 5.000 χλμ. ανάμεσα στο Γιακούτσκ και τη Μόσχα τον συνόδευε μια μικρή ομάδα μαθητών του που είτε έχουν πειστεί είτε διασκεδάζουν με τις δηλώσεις του για τον Ρώσο Πρόεδρο.

Οι δηλώσεις αυτές του κόστισαν επικριτικά ρεπορτάζ σε κανάλια της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης και προβλήματα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here