6 tips για να κρατάτε σωστά το μωρό στην αγκαλιά σας


Οι πρώτες μέρες με το μωρό μας θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμη μας! Όλες οι πρώτες φορές συμπυκνωμένες μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τόσα καινούρια πράγματα για να μάθουμε, τόσες νέες εμπειρίες που θα βιώσουμε!

Όπως οι πρώτες αγκαλιές, μια πηγή αγάπης, στοργής και φροντίδας, που για πολλές από εμάς αποτελεί και πηγή μιας μικρής ανησυχίας και άγχους: «Πώς θα κρατήσω σωστά το μωρό μου;».

Για εσάς, λοιπόν, που αυτές οι αγκαλιές είναι οι πρώτες, ιδού μερικά χρήσιμα tips:

1. Μην ξεχνάτε να προστατεύεται το κεφαλάκι του μωρού σας- είναι το πλέον ευαίσθητο σημείο του.

2. Στηρίζετε πάντα με το χέρι σας τον αυχένα του μωρού- δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει τους μύες του κεφαλιού του και έχει ανάγκη από τη δική σας βοήθεια.

3. Για να σηκώσετε το μωρό από την κούνια του, βάλτε το ένα χέρι σας κάτω από το λαιμουδάκι και το κεφαλάκι του και το άλλο χέρι σας κάτω από τον ποπό του.

4. Αγκαλιάστε το μωράκι σας σταθερά και τρυφερά, κοντά στο στήθος σας, στηρίζοντας το κεφαλάκι και το λαιμό του στο σημείο που διπλώνει ο σγκώνας σας ενώ με το άλλο σας χέρι κρατάτε σταθερή την πλάνη του.

5. Μην σας καταβάλλει το άγχος. Το μωρό σας επιζητάει την αγκαλιά σας!

6. Έχετε υπόψιν ότι το μωράκι σας μπορεί να είναι μικροσκοπικό και στα δικά σας μάτια αδύναμο και εύθραυστο, κι όμως τόσο ανθεκτικό- η φύση πάντα προνοεί.

Αγκαλιά στην αγκαλιά θα εξοικειωθείτε και σε λίγο καιρό θα νιώθετε ακόμα περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις σας!

Χαρείτε τις αγκαλιές- είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στη μικρή σας αγάπη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ