Τσίπρας: Αποθέωση από Πάπα Φραγκίσκο για Συμφωνία των Πρεσπών και προσφυγικό.


Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες και γιατί ο Ποντίφικας απένειμε τα εύσημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή του στήριξη λαό της Ελλάδας και την στάση που καθημερινά επιδεικνύει. Μάλιστα, για άλλη μια φορά συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειες που κατέβαλλε.

Επανέλαβε δε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρα που συχνά μνημονεύει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες«.

Παράλληλα, Αλέξης Τσίπρας και Πάπας Φραγκίσκος μίλησαν για την αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας.

Ο Ποντίφικας συνεχαάη τον Αλέξη Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών της συνεπειών.

Επισημαίνοντας, παράλληλα, το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια, χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξίζε κάθε πολιτικό κόστος.

Συζήτησαν επίσης για τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς. ΤσίπραςΤσίπρας ΤσίπραςΤσίπρας

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για τη προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.Ο Τσίπρας και οι συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων στη Ρώμη

Εν τω μεταξύ,γεύμα παρέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, απαρτιζόμενη μεταξύ άλλων από τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων, κ. Βιτσέντζο Αμεντολα και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του κόμματος και πρώην υπουργό δικαιοσύνης, κ. Αντρέα Ορλάντο. Συζήτησαν για το μέλλον της ΕΕ, τη συνεργασία των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ιταλία και την ενίσχυση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικού κόμματος.

Συναντήσεις πραγματοποίησε επίσης με αντιπροσωπείες της Sinistra Italiana και της «Άλλης Ευρώπης». Ο ΑΤ είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στα χρόνια της κρίσης, αλλά και προς τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τονίστηκε πως η ιταλική Αριστερά αποτελούσε πάντα ένα εργαστήρι ιδεών και δράσης. Είναι αναγκαία η συμβολή της και σήμερα στο διάλογο και τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Για να αναζητήσουμε προοδευτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας, η Ευρώπη και ο κόσμος, τονίστηκε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ