Επεισόδια στο Παρίσι στην πορεία για το κλίμα – Τα “έσπασαν” οι Black Blocks.

«Βιαιοπραγίες» από μέλη της ομάδας Black Blocs, στην πορεία για το κλίμα στο Παρίσι, καταγγέλλει η αστυνομία, καλώντας τους διαδηλωτές να «κρατήσουν αποστάσεις».

Στη λεωφόρο Saint-Michel, στο Παρίσι, οι ακροαριστεροί διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου κι επιτέθηκαν εναντίον μιας τράπεζας. Παρίσι: Πάνω από 100 συλλήψεις διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων»

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, αναγκάζοντας ένα μέρος της πορείας να αλλάξει δρόμο, λίγο πριν τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

«Βιαιοπραγίες σε εξέλιξη από βίαια άτομα (…). Κρατήστε αποστάσεις από τις επικίνδυνες ομάδες» ήταν το tweet που έστειλε η αστυνομική διεύθυνση.

Οι συμμετέχοντες στην Πορεία για το Κλίμα, αρκετοί χιλιάδες σε αριθμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών ΜΚΟ, μετά την ιστορική «παγκόσμια απεργία για το κλίμα».

Μπροστά στον φόβο πρόκλησης ταραχών, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «έχει κινητοποιηθεί και είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή» υπενθύμισε το περιβάλλον του.

Η ημέρα ήταν τεταμένη στη γαλλική πρωτεύουσα όπου έλαβαν χώρα ταυτόχρονα διάφορες κινητοποιήσεις:

Εκτός της πορείας για το κλίμα, πραγματοποιήθηκε και η διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» κατά της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και μια πορεία εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Έως νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 123 ανθρώπων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ