Ιράν: Νέες απειλητικές κραυγές με… αποδέκτη τον Τραμπ.


Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού στο Ιράν, διαμηνύει ότι η χώρα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά της και ο Τραμπ… πήρε το μήνυμα.

Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού του Ιράν διαμήνυσε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά της και θα δώσει μια «συντριπτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια. Ιράν: Αυξάνει τις ανησυχίες ο Ροχανί – «Όσο πιο μακριά μένετε από…

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Ιράν ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία τη 14η Σεπτεμβρίου. Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες.

«Στην περίπτωση οποιουδήποτε λάθος υπολογισμού και επίθεσης από τον εχθρό, (το πολεμικό ναυτικό) θα δώσει την πλέον συντριπτική απάντηση το συντομότερο δυνατόν» προειδοποίησε ο υποναύαρχος Χουσέιν Χανζάντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Σήμερα, οι αμυντικές ικανότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και οι ένοπλες δυνάμεις και οι (Φρουροί της Επανάστασης) είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».«Εντελώς παράλογο» να λέγεται ότι οι Χούτι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι είναι παράλογο να λέγεται πως οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας διαπράχθηκαν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, προσθέτοντας ότι η Σαουδική Αραβία έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της μπροστά στο ενδεχόμενο νέων πληγμάτων.

«Θεωρώ ότι, από τις πληροφορίες που έχω δει, είναι εντελώς παράλογο και υστερεί σε αξιοπιστία να λέγεται ότι αυτές οι επιθέσεις προήλθαν από τους αντάρτες Χούτι» είπε ο Ράαμπ στο BBC, αποφεύγοντας, ωστόσο, να πει σε ποιον αποδίδει η Βρετανία τις επιθέσεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ