Σύροι πρόσφυγες προσπάθησαν να φύγουν από το Ελ. Βενιζέλος ντυμένοι βολεϊμπολίστες


Απίστευτο και όμως αληθινό!

Έναν απίστευτο τρόπο σκαρφίστηκαν Σύροι μετανάστες για να φύγουν από την Ελλάδα, καθώς εμφανίστηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος ως… βολεϊμπολίστες!

Oi 10 Σύροι πρόσφυγες επιχείρησαν να ταξιδέψουν με αυθεντικά ουκρανικά διαβατήρια από το αεροδρόμιο με προορισμό την Ζυρίχη, παριστάνοντας μέλη ομάδας βόλεϊ. Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικοί φορούσαν ομοιόμορφες αθλητικές φόρμες και είχαν προμηθευτεί μπάλες βόλεϊ τις οποίες κρατούσαν στα χέρια.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ταξιδιωτικών τους εγγράφων οι αστυνομικοί του αεροδρομίου δεν πείστηκαν από την αμφίεση τους και κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα με αυτό τον φιλόδοξο τρόπο. Οι πρόσφυγες συνελήφθησαν.

Είχαν μεγάλη φαντασία οι 10 πρόσφυγες!

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας συνεχάρη τους συναδέλφους του δηλώνοντας τα εξής:

«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϊ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϊ. Οι αστυνομικοί του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν, χθες (21-9-2019) το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δέκα (10) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην χώρα μας, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό γνήσιων Διαβατηρίων αλλοδαπής Χώρας, τα οποία όμως έχουν εκδοθεί υπέρ άλλων ατόμων.

Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα πετοσφαίρισης , φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, καθώς και δύο (02) μπάλες πετοσφαίρισης.

Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Με πληροφορίες από το Skai.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ