6 + 1 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το κινητό σου!


Το κινητό σου είναι προέκταση του χεριού σου και δεν το αποχωρίζεσαι ποτέ. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά λαθάκια που κάνεις και καταστρέφεις το κινητό σου

Κι αν δεν λειτουργεί μετά από μερικούς μήνες μην αναρωτηθείς το γιατί!
Αν δεν θέλεις να καταστρέφεις το κινητό σου αργά και βασανιστικά, ώσπου μια μέρα να μη λειτουργεί καθόλου, τότε θα πρέπει να προσέχεις πού το τοποθετείς, πώς το καθαρίζεις, πώς το χρησιμοποιείς.

Και είναι λάθη που όλοι κάνουμε και επιβαρύνουν τη λειτουργία του smartphone μας και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το κινητό «κολλάει», γιατί μας βγάζει μια μαύρη οθόνη, γιατί δεν λειτουργεί σωστά.

Το αφήνεις κοντά στο παράθυρο

Μην ξεχνάς το κινητό σου κοντά στο παράθυρο, γιατί οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να υπερθερμάνουν το κινητό σου. Κι ενώ το κινητό σου δεν θα αλλάξει απ’ τη μια μέρα στη άλλη, θα μειωθεί η παραγωγικότητά του και η καλή λειτουργία της μπαταρίας.

Δεν το βάζεις σωστά στη φόρτιση

Έχεις παρατηρήσει πως λίγο πριν πας για ύπνο και με κλειστά τα φώτα προσπαθείς να βάλεις το κινητό σου να φορτίσει; Αυτό τις περισσότερες φορές, μειώνει τη διάρκεια ζωής του φορτιστή. Οι ηλεκτρικές επαφές είναι πολύ πιο λεπτές από ότι νομίζουμε και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Δεν κάνεις ενημέρωση του λογισμικού

Δεν κάνεις ενημέρωση του λογισμικού όταν το κινητό σου το ζητάει. Το hardware είναι το «σώμα» του κινητού και το software είναι το «μυαλό» και η «ψυχή» του. Πρέπει να κάνεις το σωστό update, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Δεν καθαρίζεις το εσωτερικό του κινητού σου

Μπορεί να καθαρίζεις λίγο την οθόνη αλλά όχι το εσωτερικό του. Και στο εσωτερικό του βρίσκονται τόνοι από σκόνη και μικρά σωματίδια. Και αυτά μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στο κινητό σου, όπως να το κάνουν πιο αργό και λιγότερο αποτελεσματικό.

Κρατάς το κινητό στο χέρι στο δρόμο

Ξέρεις πόσα κινητά έχουν κλέψει στο δρόμο επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα κρατούσαν στο χέρι ενώ περπατούσαν και χάζευαν στο δρόμο; Πολλά! Παράλληλα, μπορεί να σου πέσει και να σπάσει, ειδικά αν δεν του έχεις βάλει θήκη.

Το βάζεις στη τσάντα χωρίς θήκη

Η θήκη του κινητού δεν είναι μόδα, προστατεύει στην πραγματικότητα το κινητό σου από τις βρωμιές αλλά και από τις γρατσουνιές. Σε καμία περίπτωση μην πετάς απλώς το κινητό μέσα στην τσάντα, χωρίς τη θήκη του.

Το βάζεις στην τσέπη του παντελονιού

Μπορεί να σε «βολεύει» για μια στιγμή να βάλεις το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού, αλλά το καταστρέφεις! Παράλληλα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στο κλέψουν και να γίνουν «καπνός», να καθίσεις πάνω του και να γεμίσει με γρατσουνιές!

Αν θέλεις να μην αλλάζεις κινητό κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να το προσέχεις σαν τα μάτια σου!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ