ΠΑΟΚ – Άρης LIVE: Ντέρμπι για την 4η αγωνιστική της Superleague 1


Η Superleague 1 ζει σε ρυθμούς… ντέρμπι την Κυριακή. Το ΠΑΟΚ – Άρης είναι η πρώτη μεγάλη «μάχη» της ημέρας
Οι δύο ομάδες έρχονται από σημαντικές νίκες και θα παλέψουν για το «τρίποντο»
Ο «δικέφαλος του Βορρά» καλείται να δώσει για μια ακόμα φορά… απαντήσεις στους επικριτές του
Οι «κίτρινοι» πάνε αποφασισμένοι να κάνουν τη… ζημιά μέσα στην Τούμπα

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη «κρύβει» η 4η αγωνιστική της Superleague 1 με τον ΠΑοΚ να υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα.

Στον ΠΑΟΚ θέλουν να δώσουν τις δικές τους… απαντήσεις και να δείξουν πως παραμένουν το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, παρά την «χλωμή» εικόνα που είχαν στις πρώτες αγωνιστικές της Superleague 1 και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Οπλισμένος με αυτοπεποίθηση μετά το 4-0 επί του Παναθηναϊκού, ο Άρης θέλει να πάρει ένα ακόμα «μεγάλο» ματς και να ανοίξει μια μεγάλη «πληγή» στο «δικέφαλο του Βορρά» (βαθμολογική και στο γόητρο). Στον πάγκο του θα βρεθεί και πάλι ο… υπηρεσιακός, Τόλης Τερζής.

Με νίκη, ο ΠΑΟΚ θα κάνει το 4×4 και θα βάλει… πίεση στον Ολυμπιακό, που έχει στη συνέχεια ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Απ’ την άλλη, αν ο Άρης κάνει το «διπλό» θα κρατήσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις και θα φτάσει στο -2 από τον συμπολίτη.

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

Συνολικά, οι δυο αντίπαλοι με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 55 φορές από καθιερώσεως της Α’ εθνικής! Ο «δικέφαλος του Βορρά» μετράει 31 νίκες, ο Άρης εννέα, ενώ 15 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Το αίτημα να προβληθεί ο αγώνας σε γιγαντοοθόνη από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απορρίφθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Χρειάστηκε να περάσουν 60 χρόνια στην ιστορία του πρωταθλήματος, για να συμβεί να παίξουν την ίδια μέρα το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης. Ποτέ άλλοτε η κλήρωση δεν είχε φέρει το ζευγάρωμα στην ίδια αγωνιστική. Τώρα οι δύο αγώνες μάλιστα θα διεξαχθούν ο ένας μετά τον άλλο, με διαφορά δύο ωρών στη σέντρα τους.

Η 4η αγωνιστική έχει φιλοξενήσει έξι φορές το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης έχει τέσσερις νίκες, τις δύο μάλιστα στην Τούμπα. Πάντως το τελευταίο παιχνίδι 4η αγωνιστική στην Τούμπα το κέρδισε ο ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 2008.

Η τελευταία του νίκη του Άρη στην Τούμπα είχε επιτευχθεί τον Οκτώβριο του 2010 με το γκολ του Χαβίτο. Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1998 το εντυπωσιακό 4-1. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τελευταία δέκα μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας.

Από καταβολής Α’ Εθνικής, το 1959 δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τα 11 πρώτα ως το 1963, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία μεταξύ τους. Αν δεν χάσει και τώρα θα ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ.

Ο Άρης μόνο μια φορά στην ιστορία του έχει πάει στην Τούμπα με υπηρεσιακό προπονητή.

Στις 16 Απριλίου 1991 είχε απολυθεί ο Γιάτσεκ Γκμοχ και για τις επτά αγωνιστικές που απέμεναν είχε αναλάβει ο Κώστας Τσίλιος, που από τις ακαδημίες. Το τέταρτο παιχνίδι του -και ενώ δεν είχε γνωρίσει ήττα- ήταν στην Τούμπα στις 12 Μαϊου.

Η… παράδοση
Νίκες ΠΑΟΚ: 44
Ισοπαλίες: 39
Νίκες Άρη: 28

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 31
Ισοπαλίες: 15
Νίκες Άρη: 9

Την περασμένη σεζόν
24.02.2019: ΠΑΟΚ – Άρης 1-1
(39’ σουτ Βιεϊρίνια – 85’ κεφαλιά Φραν Βέλεθ)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ