Συναγερμός στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι λόγω drone.

Η παρουσία drone διατάραξε τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, την Κυριακή (22.9.2019).

Δύο πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ντουμπάι αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν την πορεία τους και να κατευθυνθούν σε άλλο αεροδρόμιο λόγω της «ύποπτης δραστηριότητας» ενός drone στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου, η λειτουργία του διακόπηκε μεταξύ 12.36 – 12.51 (τοπική ώρα) λόγω της παρουσίας ενός μη επανδρωμένου, τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους.

Ο διεθνής αερολιμένας του Ντουμπάι είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο όσον αφορά τις αφίξεις και αναχωρήσεις διεθνών πτήσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία του διαταράσσεται για παρόμοιους λόγους.Ντουμπάι: Προηγούμενοι συναγερμοί

Το 2016 είχε κλείσει τρεις φορές επειδή σε κοντινή απόσταση μοντελιστές πετούσαν μικρά drones. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη ευθύνονταν και για την αναστολή των πτήσεων, για λίγες ώρες, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Η ασφάλεια συνιστά την απόλυτη προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τις άλλες υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία και να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση για τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, στο Λονδίνο, αφού εντοπίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν στην περιοχή, ένα γεγονός που ενέτεινε διεθνώς τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροδρομίων εξαιτίας των drones.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here