Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός LIVE: Ντέρμπι “αιωνίων” στη Superleague 1


Τα… φώτα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο clasico της Superleague 1.
Οι «πράσινοι» ψάχνουν αντίδραση μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, που τους έχει φέρει χωρίς νίκη μετά από 3 αγωνιστικές
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και παράλληλα να κάνουν το 4×4 στο πρωτάθλημα

Είναι η «μητέρα των μαχών», σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο «αιώνιο» ντέρμπι της Superleague 1.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από τη συντριβή 4-0 από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» από την άνετη νίκη 5-0 επί του Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με ένα βαθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην κορυφή με εννέα βαθμούς.

Ο Γιώργος Δώνης, που πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης από παίκτες και Γιάννη Αλαφούζο και θα πρέπει να παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σύνολο για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, χωρίς να τρίζει η καρέκλα του.

Μερίδα των οργανωμένων έχει ανακοινώσει αποχή από το ντέρμπι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει μια διαμαρτυρία, κατά της διοίκησης του «τριφυλλιού».

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Χρειάστηκε να περάσουν 60 χρόνια στην ιστορία του πρωταθλήματος, για να συμβεί να παίξουν την ίδια μέρα το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης. Ποτέ άλλοτε η κλήρωση δεν είχε φέρει το ζευγάρωμα στην ίδια αγωνιστική.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν… σπάνια στην 4η αγωνιστική. Μόλις δύο φορές έχει συμβεί κάτι τέτοιο, το 1971 με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και το 1977 με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Και τα δύο τα κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν τα καταφέρει με τον Ολυμπιακό, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 60 ετών της κατηγορίας, που το «τριφύλλι» δεν θα έχει νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα 18 τελευταία επίσημα ματς του, μετά την ήττα από τη Λαμία στον ημιτελικό του Κυπέλλου (στα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα και αήττητος εκτός έδρας στα δέκα τελευταία!). Η περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων δεν ολοκληρώθηκε (διεκόπη στο 70’), με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον αγώνα στα… χαρτιά.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα μεταξύ τους ματς. Ως γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία που ολοκληρώθηκαν.

Ο Γιώργος Δώνης στο 600ο παιχνίδι της καριέρας του ως προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες, δεν έχει καλή παράδοση με τον Ολυμπιακό ως τεχνικός. Έ χει δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και 14 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η… παράδοση
Νίκες Παναθηναϊκού: 30
Ισοπαλίες: 46
Νίκες Ολυμπιακού: 45

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 18
Ισοπαλίες: 24
Νίκες Ολυμπιακού: 18

Την περασμένη σεζόν
17.03.2019: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3 α.α.
(Διεκόπη στο 70’ ενώ το σκορ ήταν 0-1 με γκολ του Γκερέρο στο 53’)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ