Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Γιάννης Στουρνάρας

Για περίπου μία ώρα κατέθετε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Ζαχαρή ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή δινεργούν ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Novartis.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στις αρχές Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με τη μήνυσή του ο κεντρικός τραπεζίτης ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα καταθέσει η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κ.λπ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here